Forside * Featured

Nu kan du få dit kørekort ind i din smartphone

-
Digitalt kørekort på iOS

Fra i dag kan du hente Kørekort app’en fra App Store og Google Play, og altid have dit kørekort på din smartphone. Den er let at installere, og gør du altid har dit kørekort med dig, når du har telefonen i lommen.

Digitaliseringstyrelsen er klar med app’en “Kørekort”, der gør du kan bruge din telefon som digitalt kørekort.

App’en er kun lovlig erstatning for kørekortet i Danmark, så du skal altid huske dit fysiske kørekort når du skal til udlandet.

Annonce:

Kørekort app’en er gratis, og for at komme igang skal du bruge dit NEM-ID og pas, da den scanner information fra passet. Data fra kørekortet gemmes krypteret lokalt i kørekort-appen og gemmes ikke i skyen eller på centrale servere. Skifter du telefon skal du derfor på ny lægge kørekortet ind i telefonen på samme måde som med NEM-ID app’en.

App’en kan hentes fra App Store til iOS og Google Play til Android nu.

Fakta

  • Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.
  • Der skal bruges NemID og pas, når appen tages i brug. Data er krypterede, og billedet, der bliver benyttet på kørekortet, scanner brugeren selv ind fra den billedfil, der ligger i passet. Billedet bliver udelukkende lagret på den pågældende telefon.
  • Det digitale kørekort er kun gældende inden for Danmarks grænser.
  • Ved fremvisning af kørekort-appen til politiet, vil politiet scanne den indbyggede QR-kode for at bekræfte gyldigheden. QR-koden er dynamisk, hvilket både højner sikkerheden og giver mulighed for, at politiet kan se billedet i egen app – uden at man er nødt til at give sin telefon til betjenten.
  • Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Transportministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet og Rigspolitiet
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.