Forside * Nyheder

Star Wars-juleshow bygger et godt grin i LEGO

-

Den første trailer til juleshowet indikerer en blanding af satire og hyldest.

Indtil han solgte rettighederne til Disney, var der ikke ret meget af Star Wars-universet, som dets skaber, George Lucas ikke ville kendes ved. Han havde haft en finger med i spillet på det meste, og var okay med alt fra bøger til computerspil.

Annonce:

Den eneste undtagelse var ’Star Wars Holiday Special’ fra 1978, som han fuldkommen tog afstand fra. For nogle danske Star Wars-fans med nogle år på bagen var denne julespecial det første, de overhovedet så fra Star Wars-universet, da det blev vist på svensk tv i 1979. Det skete mærkeligt nok i maj måned, til trods for, at der egentlig er tale om et juleshow.

Og man kan måske godt forstå Lucas’ modstand. Juleshowet har gæsteoptrædener af alle hovedkaraktererne fra den førstproducerede film, men det er for eksempel i form af et sangnummer af Carrie Fisher i rollen som prinsesse Leia.

LEGO-satire

Derudover indeholder ’Star Wars Holiday Special’ et inciterende sci-fi-musicalnummer af skuespillerinden Diahann Caroll, som opleves af Chewbaccas far i noget, der minder om blød virtual reality-porno. Og Chewbaccas kone laver mad efter et meget mærkeligt tv-køkkenshow. Altimens forsøger Han Solo og Chewbacca at få sidstnævnte hjem til jul…ahem… ”Life Day”.

’Star Wars Holiday Special’ blev produceret af CBS, der så vidt vides stadig har rettighederne til den. Og det er nok meget godt, for det giver Disney en undskyldning for ikke at lægge den ud på Disney+, selv om visse fans trygler dem om det på sociale medier. Den er p.t. kun tilgængelig på YouTube i en version optaget på video ved en af de få visninger af den på tv.

I stedet får vi nu ’LEGO Star Wars Holiday Special’, der bygger på LEGO Star Wars-dimensionen af Star Wars-universet. Dette har typisk taget let på Star Wars-kanonen med en god blanding af satire og plastik-action. Det nye LEGO-juleshow ser ud til at gøre det samme, ifølge en trailer, der netop er sluppet ud på nettet.

Ny generation

Det er stadig ”Life Day”, der er i centrum, men dette julespecial finder sted efter den seneste trilogi og historien er derfor fokuseret på Rey, der får mulighed for at rejse tilbage i tiden og opleve nogle af de store øjeblikke i  Star Wars-historien, som da hun tilsyneladende ved et uheld lander i Luke Skywalkers X-wing, netop som han skal til at fyre det afgørende skud af, der sprænger Dødsstjernen til atomer.

Det ser ud til at blive en morsom omgang, der kan more både voksne og meget unge Star Wars-fans, og den lander 17. november, hvilket er præcis 42 år efter, den første ’Star Wars Holiday Special’ rullede over skærmen i de amerikanske hjem.

[SPOILER FOR THE MANDALORIAN HERUNDER – LÆS IKKE VIDERE, HVIS DU IKKE VIL VIDE, HVAD DER SKER I SÆSON TO]

Det sjove ved den originale ’Star Wars Holiday Special’ er, at selv om den anses for at være meget uofficiel i forhold til Star Wars-kanonen, så har den en meget vigtig forbindelse til universet. Den introducerer nemlig dusørjægeren Boba Fett, hvis skæbne var uvis, efter han tilsyneladende blev spist af en sarlacc i ’Return of the Jedi’.

Men i de sidste øjeblikke af sæsonpremieren på sæson to af ’The Mandalorian’ finder vi ud af, at han er i live og formentlig dukker op senere i sæsonen. Timingen og sammenfaldet med en ny, satirisk hyldest til tv-showet, der bragte ham ind i universet, er næppe tilfældig.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.