Forside * Featured

Apple træder på processor-speederen næste år

-

De nuværende M1-chips har fart på med 8 kerner. Næste år kommer de op på 32.

Det kan godt være, at anmeldere og professionelle tech-industrifolk har svært ved at få armene ned over, hvor hurtig, Apples nye M1-CPU er. Men meget tyder på, at det blot er begyndelsen. Allerede næste år kan Apple skrue meget mere op for processorkræfterne.

Annonce:

Det fortæller kilder med indsigt i disse sager til Bloomberg, der plejer at have ret godt styr på Apple-forudsigelserne. Helt konkret lyder meldingen, at Apple så tidligt som til foråret vil begynde at jokke speederen i bund, når det gælder processorerne, og at vi hen over 2021 kommer til at se en række nye varianter af Apples chipsets.

Angiveligt tester Apples teknikere lige nu Apple Silicon-chips, der mangedobler antallet af kerner i forhold til de nuværende M1-chips. Ifølge de planer, Bloombergs kilder har indsigt i, kommer der således både iMacs og MacBook Pro’er i 2021 med op til 16 højtydende kerner på CPU’en, samt fire høj-effektive kerner til mindre krævende opgaver.

Disse iMacs og MacBook Pro’er vil ligge i mellemklassen, rent prismæssigt, hvilket for Apple-maskiner betyder, at de er ret dyre. Topklassen i denne sammenhæng er nemlig de professionelle Mac Pro-maskiner, der koster fra 50.000 kroner og opefter.

Grafikken får også en indsprøjtning

Disse får naturligvis også glæde af Apples processor-hastighedsacceleration. Bloombergs kilder regner med at disse kan komme helt op på 32 kerner, hvilket kun er halvdelen af f.eks. AMDs hastighedsrekordindehaver, Threadripper. Men når man tager i betragtning, hvor meget hurtigere Apple Silicon-CPU’ernes ser ud til at være, vil 32 kerner formentlig være nok til at køre fra de hurtigste AMD- og Intel-chips.

Det er dog ikke sikkert, at iMac og MacBook Pro allerede rammer 16 højtydende kerner allerede til foråret. Ifølge Bloombergs kilder kommer det an på produktionskapaciteten hos Apples partnere, og firmaet vælger muligvis at sende varianter på gaden med 8 eller 12 kerner først. Det kan derfor muligvis være en god idé at vente til efteråret, hvis du går med planer om at opgradere en højtydende Mac.

Hvis du skal have en ny Mac Pro, bør du måske vente til 2022, hvor Apple angiveligt vil lancere en udgave i halv størrelse af den nuværende med 32 højtydende kerner. Især, hvis du arbejder med professionelt med visuelt indhold, for kilderne fortæller også, at Apple også regner med at sætte ild i grafikdelen.

Apple Silicon-GPU’erne i de dyreste Macs, såsom Mac Pro, forventes at komme helt op på 128 højtydende kerner, så profferne i film-, tv-, foto- og spil-industrien kan råde over meget mere power. Til os med budgetter i menneskestørrelse vil Apple næste år og i 2022 tilbyde 16- og 32-kernede Apple Silicon-GPU’er på MacBook Pro og iMac, hvilket stadig bør være noget af en hastighedsforøgelse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.