Forside * Nyheder

Næste års Snapdragon-chip hedder 888

-

Der kommer en masse otte-taller i smartphone-hjernerne i 2021.

Når den næste store bølge af smartphones kommer væltende, skal verdens gadgetjournalister og tech-bloggere nok passe på, at de ikke slider ”8”-tasten på deres tastaturer helt ned. Okay, det er måske lidt overdrevet, men Qualcomm har besluttet sig for at give topmodellen blandt verdens mest anvendte smartphone-chipset et navn med et masse otte-taller.

Snapdragon 888 bliver navnet på den højstydende smartphone-chip i Snapdragon-seriens 2021-forårskollektion, der som bekendt fremstilles af Qualcomm i den sydcaliforniske by San Diego. Og det betyder, at 888’eren kommer til at dominere markedet for smartphone-hjerner næste år.

Annonce:

For selv om f.eks. Huawei og Samsung laver sine egne CPU’er, følger de som regel Snapdragon-udviklingen, hvilket er grunden til at Samsung kan sælge smartphones med både sine Exynos-processorer og Qualcomms Snapdragon-processorer, afhængig af territoriet, der er tale om.

Det er klart, at Samsung-købere forventer den samme ydelse, uanset hvor deres S20 eller Note 20 bliver solgt, og når det ikke sker, brokker folk sig som regel højlydt. Af samme grund forventes Samsung at sætte kraftigere Exynos-processorer i deres telefoner i 2021, der skulle være endnu hurtigere end Snapdragon-chippen, men tests må vise, om det rent faktisk bliver tilfældet.

Men ud over de Samsung-telefoner, der ikke har en Snapdragon-chip, samt Huaweis og Apples smartphones, så sidder der Snapdragon-chipset i stort set alle andre Android-smartphones, der bliver produceret. Når man tager de store markeder i Kina og Indien med i betragtning, sidder der en Snapdragon-chip i langt de fleste smartphones på verdensplan.

Nummer 1

Ifølge en Strategy Analytics-rapport fra april sidder Qualcomm på 36% af verdensmarkedet for smartphone-chips, hvilket er 10% højere end nummer to på listen, som blot er en gruppe, der hedder ”Andre”. Disse omfatter Samsungs Exynos-chips. Apple er nummer tre med 24%, hvilket er højere end firmaets 13-14% markedsandel på smartphones, men det skyldes nok iPad. Huaweis HiSilicon er nummer fire med 14%.

De fleste havde egentlig forventet, at den nye Snapdragon ville hedde 965, som en opfølger til 2020-chippen Snapdragon 865, men det blev altså ikke tilfældet. Og det har formentlig noget at gøre med, at 888 i høj grad er en opgradering, snarere end en total fornyelse, af 865.

For eksempel er en af nyhederne, at 5G-modemchippen nu er direkte integreret i 888-chippen. Det skulle betyde et lavere strømforbrug på 5G-telefoner. Også AI-opgaver kommer til at bruge mindre strøm, fordi Qualcomm nu er klar med sjette generation af den AI Engine-chip, der er integreret i Snapdragon-processorerne.

Qualcomm lover også bedre GPU-ydelse end nogensinde før, og en 35 procent hurtigere billedstabiliserings-processor, der giver store forbedringer på videooptagelser. Ifølge Qualcomm vil Snapdragon 888 således muliggøre videooptagelser med 120 billeder i sekundet, hver med en opløsning på 12 megapixel. Hvordan dette bliver integreret af smartphone-producenterne, er dog en anden sag.

Vi kan regne med at begynde at se de første smartphones med Snapdragon 888 ombord i januar/februar.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.