Forside * Nyheder

Amazon laver nu TV-skærme med Fire TV

-

Som den første af de “tre store” streamer-fabrikanter har Amazon præsenteret TV-skærme med deres eget logo på. Men de er ikke til salg i EU eller USA.

Når Amazon på et tidspunkt åbner officielt i Danmark og ikke kun i Sverige, kan det være, du kan købe et TV, der står Amazon på. Men chancerne er næppe særligt store, og det er heller ikke sikkert, du vil eje sådan et TV som kræsen Recordere-læser.

Alligevel er det lidt af en nyhed, at Amazon nu laver deres egne TV-skærme. Dermed er de nemlig det første firma ud af de ”tre store” streamer-fabrikanter, der ikke bare laver bokse og dongles til streaming, men også skærmene, de kan ses på.

Annonce:

Ud over Amazon og deres Fire TV-dongles og -bokse med Alexa ombord består de tre store naturligvis af Google med deres Chromecast-dongles og Google TV-software, samt Apple med deres Apple TV og deres TV-app med næsten samme navn.

For nogle år tilbage syntes alle Apple-spåmændene at være overbeviste om at Apple var på vej med et TV, men ligesom med Apple-bilen viste TV’et sig mest af alt at være blændværk. Nu er rygterne om Apple-bilen til gengæld tilbage, så måske hører vi også snart om et Apple-fjernsyn igen.

Basis-TV til lavpris

Hvis det sker, vil Amazon imidlertid være kommet Apple i forkøbet, som nævnt. Og som nævnt skal du næppe stikke næsen op efter et Amazon-TV, selv hvis Amazon snart åbner i Danmark. De bliver nemlig foreløbig kun solgt et enkelt sted, og det er i Indien. Her indgår TV-skærmene i den såkaldte Amazon Basics-kollektion, der er en række basisvarer, som Amazon har klasket sit logo på og sælger billigt. Alt fra underbukser til mikroovne bliver solgt under Amazon Basics-banneret. Og nu altså også fjernsyn.

Fjernbetjeningen til Amazons Fire TV-fjernsyn er en smule anderledes end dem til deres dongles og bokse (Foto: Amazon)

Som man nok kan regne ud, er prisen et af de største salgsargumenter. Den indiske pris er cirka 2.500 kroner for den lille model og 2.900 kroner for den store. For det får man, hvad der nok i dag anses for at være små skærme, de er nemlig på henholdvis 50 og 55 tommer. Til den pris kan kyndige læsere nok også regne ud, at der ikke er OLED-paneler involveret.

Der er dog i det mindste tale om 4K/UHD/60fps-skærme, der understøtter Dolby Vision, HDR 10 og HLG, samt Dolby Atmos. Nu er der jo mange steder i Indien, hvor pengene er små, så ifølge AFTVNews.com påtænker Amazon også at lancere endnu mindre modeller til endnu færre penge.

Der kommer en 43-tommer med samme specifikationer som de ovennævnte, samt en 1080p-skærm i samme størrelse og en 720p-skærm på 32 tommer. Fælles for dem alle er, at de er lavet for Amazon af indiske Radiant Appliances og så naturligvis, at de kører med Amazon Fire TV som styresystem og dermed kan være centrum i et Alexa-styret hjem.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.