Forside * Nyheder

ASUS’ nye kaffekop-projektor er mere praktisk end cinematisk

-

ZenBeam Latte L1 lever op til sit navn med et ”hjemligt” design, der samtidig gør den nem at flytte rundt på.

Projektorer i miniformat er der ikke noget nyt i. De fleste af dem har dog sjældent været til hjemmebrug, men måske snarere til brug for professionelle, der gerne vil kaste deres Powerpoint-præsentationer op på væggen ude hos kunderne, selv hvis sidstnævnte ikke har en projektor installeret.

Disse plejer dog at være flade i designet, eller i det mindste diminuitive nok til at passe nemt i en skuldertaske eller lignende. Sådan er det imidlertid ikke med Asus’ nyeste miniprojektor, og det kan nok få de fleste til at overveje, hvad den egentlig skal bruges til.

Annonce:

Navnet på projektoren er ZenBeam Latte L1, og det sidste lugter jo grangiveligt af noget med kopper og kaffe. Det er helt klart på grund af udformningen af projektoren, at den har fået det navn. Den har nemlig nogenlunde samme form som en kaffekop.

Formen giver ifølge ASUS’ præsentationsmateriale en mere ”hjemlig” fornemmelse, og det er jo en klar tilkendegivelse af, hvor firmaet synes, vi skal bruge Latte’en. Og måske er der noget om snakken. For selv om hjemmebif-nørderne næppe vil falde på halen over de 300 lumens, dens LED-lampe kan kapere ifølge ASUS. Især fordi disse lumens kun kan vise et billede i 720p.

Trådløs højttalerprojektor. Eller projektorhøjttaler.

Det er heller ikke fordi dens projektionskapacitet, der giver et billede på mellem 40 og 120 tommer, er vildt imponerende. Men hvis man nu bare godt kunne tænke sig et 100-tommer billede på væggen engang imellem og ikke hver eneste gang, man skal se en film…eller er af den type, der har droppet tv’et til fordel for computeren, men gerne vil have muligheden for at kaste et stort billede op på væggen et par gange om måneden – så kan ZenBeam Latte L1 måske være et meget godt koncept?

Med dens dekorative filt-design ligner den nemlig også en trådløs højttaler, af den type, vi ofte sætter på hjemmets hylder for tiden. Det har ASUS naturligvis gjort med vilje, for der er faktisk en Harman Kardon-drevet 10W Bluetooth-højttaler bygget ind i ZenBeam Latte L1.

Og det betyder jo, at man nemt lige kan tage den ned fra hylden og sætte den på kaffebordet, tage familiebilledet ned fra væggen og projicere en film fra smartphonen op på den hvide væg. Nej, det bliver ikke topkvalitet, men det er nemt. Især fordi, ZenBeam Latte kan køre på batteri, så man ikke skal bakse med så mange kabler for at få det til at spille.

Den kan dog kun vise video i tre timer, hvilket er nok til en eller to spillefilm, hvis de altså ikke hedder ’The Irishman’ eller ’Lord of the Rings’. Hvis du bare spiller musik over den, holder den til gengæld i 12 timer. Den kan måske også bruges til at sætte en film op muren under familiens grillaftener til sommer, eller den kan tages med i sommerhuset.

Den kommer nemlig først i andet kvartal i år, så uanset hvad, bliver det nok sommer, inden der kan eksperimenteres med den. Og alt det ovenstående giver naturligvis kun mening, hvis prisen er lav nok. Den behøver måske ikke ligefrem koste det samme som en runde gourmetkaffe, men den den foreløbigt ukendte pris skal ikke være ret høj, før det kan betale sig at investere i en rigtig projektor i stedet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.