Forside Produkter Mobil

Nu kan Samsungs smarture checke dit hjerte og blodtryk i Danmark

-
Samsung Galaxy Watch3 (Foto: Samsung)

EKG-funktionen, der hidtil har været forbeholdt Korea og USA, er nu også klar i EU, inklusive Danmark.

En af de helt store fordele ved smarture er muligheden for at bruge teknologien til at holde øje med helbreddet, også når du er optaget af noget helt andet. Smarture fra både Apple og Samsung har i stigende grad fokuseret på sundhed og fitness, efterhånden som nye modeller er kommet på markedet.

En af de mest banebrydende funktioner er muligheden for at holde øje med hjerterytme og blodtryk kontinuérligt. Apple var først med EKG-målinger på Apple Watch, men det tog kun Samsung kort tid at følge efter, og sydkoreanerne tilføjede endda blodtryksmåling, hvilket Apple Watch ikke har.

Annonce:

De seneste to smarturs-modeller fra Samsung, Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2, har begge disse to muligheder ombord, men der var tvivl om, hvornår EU ville godkende teknologien til brug i medlemslandene – hvis overhovedet.

Men først godkendte de amerikanske sundhedsmyndigheder urene til hjertemåling og blodtryksbrug, hvilket betød at amerikanerne i september kunne begynde at bruge disse funktioner. Og nu er turen så kommet til Europa.

Hyppig hjertemåling

Det lykkedes Samsung at få en CE-mærkning af urenes hjerte- og blodtryksteknologier i december, og derfor kan firmaet nu udvide brugsområdet til EU, Schweiz og Storbritannien. Danmark er specifikt nævnt i pressemeddelelsen fra Samsung som værende med på listen over lande, hvor funktionerne nu er klar til brug. Det samme gælder i øvrigt Chile, UAE og Indonesien,

De to ure kan foretage en basal EKG-måling, der naturligvis ikke er lige så præcis som når man går til lægen og får placeret elektroder over hele overkroppen. Derfor gør app’en på uret også opmærksom på, at den ikke holder øje med tegn på et hjertetilfælde.

Men målingen er præcis nok til at afgøre, om brugeren har problemer med hjerterytmen. Med kontinuérlige målinger, der registreres i den medfølgende app, kan brugeren afgøre, om det er tid til at få foretaget en mere præcis EKG-måling hos lægen. Hjertearytmi kan være et symptom på mere alvorlige sygdomme, der kan føre til hjertestop eller slagtilfælde, så det kan være en god idé at holde øje med det, hvis man f.eks. har hjerteproblemer i familien.

Blodtrykket er naturligvis også vigtigt at holde øje med, jo ældre man bliver. Det kan urene nu også hjælpe med at måle og holde øje med kontinuérligt. Disse data kan så sendes til lægen, der kan afgøre, om der skal gribes ind for at få blodtrykket ned – eller op. Blodtryksfunktionen kræver en kalibrering med en rigtig blodtryksmåler først, så man slipper ikke for at købe eller låne en sådan, hvis man vil bruge urene til dette formål.

Samsungs smarture kører med firmaets eget Tizen-styresystem, hvilket gør det muligt at bruge dem sammen med såvel Android- og iOS-enheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.