Forside * Featured

Samsung Galaxy Watch3 er et smartur til hjertet…men også til danske hjerter?

-

Det nye smartursflagskib fra Samsung kan give dig masser af informationer om hjertet. Men spørgsmålet er, om du får lov.

De store elektronikproducenter gør, hvad de kan, for at markedsføre smarture som sundhedshjælpere. Det kan man naturligvis tydeligt se på Apples markedsføring af Apple Watch, der lige nu er foran på salgspoint i forhold til Apples rivaler.

Så man kan nok ikke klandre Samsung for at forsøge at give folk uden hang til Apple-produkter lignende funktionaliteter i firmaets smarture. Og der er lige kommet et nyt af slagsen, som Samsung præsenterede ved deres Unpacked-event idag. Navnet er, som rygterne sagde i flere uger forud for eventen, Galaxy Watch3.

Annonce:

Watch3 har næsten alle de samme fitness-funktioner som forgængeren Galaxy Watch Active (der findes ingen Galaxy Watch 2), men tilføjer sundhedsfunktioner, man ikke behøver være kondinarkoman for at bruge til daglig. Det gælder f.eks. en blodilt-måler, der kommer oven i den sædvanlige pulsmåler. Og derudover har Samsung indført den samme type fald-alarm, som Apple Watch indførte for nogle år

Hjertesundhed i fokus

Men angiveligt har Watch3 mere hardware end som så ombord. Skal man stole på kilder fra visse lande, der ikke hedder Danmark, er der også en EKG-monitor til måling af hjerterytme og en art blodtryksmåler indbygget i Watch3. Men det er langt fra sikkert, at de bliver aktiveret lige med det samme.

Der er forskellige regulativer for den slags rundt om i verden, og de to sidste sensorer glimrer ved deres fravær i Watch3-omtalerne fra EU. Men der er til gengæld mange andre ting at tale om, når det gælder Samsungs nye smartur.

Det nye Galaxy Watch3 er tyndere end tidligere modeller (Foto: Recordere)

Én ting er muligheden for at modtage et opkald ved at knytte hånden og åbne den pludseligt igen. Denne bevægelse kan også bruges i stedet for et tryk på udløserknappen på skærmen, når du tager et billede med din smartphone. Vi har allerede rapporteret om disse funktioner, men der er nu kommet endnu flere på banen. For eksempel kan du ved blot at dreje håndleddet slukke for en alarm eller afvise et opkald.

En anden ting, der er værd at tale om, er designet, der er både større men samtidigt også lettere end nogensinde før. Metalkanten rundt om skærmen er tyndere, og skærmen bliver dermed større. Eller rettere, skærmene, i flertal, for Watch3 kommer både i en 45mm-version og en 41mm-version. Skærmene er hhv. 1,4 og 1,3 tommer store, men alligevel er Watch3 15% lettere og 14% tyndere end den oprindelige Galaxy Watch-model.

 

 

Styr musikken – drej på skiven

Apropos metalkanten, så er denne en flytbar ring, der også kan bruges til navigation. Samsung nævner for eksempel, at du vil kunne gå til næste slide i din præsentation ved at dreje på urskiven, hvilket jo vil være ret blæret. Men den kan for eksempel også bruges til at kontrollere musik med.

Der er nu over 80.000 digitale urskiver, du kan sætte på Watch3. Men forvent ikke, at du kan hente dem fra andre steder end Galaxy Store – for Watch3 kører nemlig stadig med Samsungs eget styresystem, Tizen. Det betyder, at uret er platform-uafhængigt, hvilket er smart, men du skal ikke forvente et stort økosystem af udviklere – og en del apps kan mangle.

Endelig har Samsung forbedret urets modstandsdygtighed overfor elementernes rasen. Med en 5 ATM-certificering kan Watch3 tages med ned på 50 meters dybt vand og opholde sig der i ti minutter, før det betynder at tage skade. Skulle du ikke udsætte det for helt så ekstreme forhold, betyder urets IP68-certificering, at du kan tage det med ned på 1,5 meter dybt vand i 30 minutter uden problemer. Dertil kommer et højt niveau af støvresistens.

Watch3 kommer i handelen 21. august og fås fra 3.599 kroner for 41mm-versionen med LTE. Der følger en ægte læderrem med. Priserne går dog helt op til 4.899 kroner i en Titanium-udgave i farven ’Mystic Black’ . De andre, tilgængelige farver er ’Mystic Silver’ og ’Mystic Bronze’, og du kan også få en almindelig stålversion i ’Mystic Black’.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.