Forside * Nyheder

Samsung vil lade smartphonen kalibrere TV’et

-

Samsung arbejder på at TV-kalibreringen kan klares med en smartphone.

Hvert år, i forbindelse med CES-udstillingen i Las Vegas, der vises Samsung-støttet forskning frem. Udviklingsprojekterne der går under navnet C-Lab indeholder både intern forskning, kaldet C-Lab Inside, og støtte til startups kaldet C-Lab Outside.

Annonce:

Et af de interne udviklingsprojekter som Samsung C-Lab bragte med til den virtuelle CES-udstilling i år var EZCal. Det fortæller Business News.

EZCal betyder Easy Calibration og teamet bag det projekt kunne fremvise en ny type kalibrering af TV, hvor der benyttes en smartphone med app-kalibreringssoftware fremfor en probe og kalibreringssoftware.

For at EZCal kan fungere skal det også kunne styre TV’et, så dette vil også kræve et TV der samarbejder med app’en på smartphonen, hvorfor det må formodes at være noget der kun kommer til Samsung TV – såfremt Samsung vælger at gå videre med projektet.

Måden det fungerer på er at smartphone og TV er på samme WiFi netværk, og så assisterer app’en til hvordan kalibreringen udføres. På TV-skærmen bliver man guidet til hvor telefonen holdes op foran skærmen. Herefter analyseres det omgivende lys i rummet inden optiske målinger laves med telefonens kamera.

Under kalibreringen ændres indstillingerne i TV’et. Resultatet er et TV der gengiver billederne så tæt på skabernes intensioner som muligt. En hurtig-kalibrering tager under 30 sekunder.

Samsung fortæller ikke noget om hvorvidt EZCal dukker op som et køreklart produkt, men siden de allerede har lavet fungerende apps til både Apple iPhone og Samsung Galaxy, så er det nok noget de planlægger med at lancere senere. Måske allerede som en del af årets nye modeller der kommer til foråret.

Se også: CES2021 – Her er Samsungs nye TV

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.