Forside Nyheder

Android 12 er sendt ud i preview-version til app-udviklerne

-

Så er den første preview-udgave lagt ud til app-udviklere på Android-platformen. Så venter vi bare på at kodedetektiverne finder noget spændende.

Det er svært at sige, hvordan tech-året kommer til at forløbe i 2021. Sidste år rev COVID-19 som bekendt alle årets tech-milepæle op med rode og der er meget, der tyder på at 2021 ikke bilver ret meget anderledes.

Annonce:

Men der er dog visse begivenheder, der stadig finder sted på deres traditionelle tidspunkter. En af dem er tilsyneladende Googles udvikling af Android. Normalt er proceduren, at årets Android-version bliver sendt ud i en preview-version til udviklerne i foråret, for eksempel i februar måned.

I maj måned holder Google så deres I/O-konference, hvor flere af af funktionerne fra preview-udgaven vises frem i færdige udgaver i forbindelse med lanceringen af betaversionen af den nye Android-udgave. Og så til efteråret dukker den færdige version af Android så op og udrulningen kan begynde (typisk efter en periode, hvor versionen tilpasses producenternes smartphones).

Men sidste år blev Google I/O aflyst, og der er endnu ikke blevet meldt noget ud om, hvorvidt konferencen bliver afholdt i år. Hvis den gør, bliver det formentlig virtuelt. Selv om Google I/O primært foregår udendørs er der stadig masser af små telte m.m. hvor folk stimler tæt sammen og kan smitte hinanden med COVID-19.

Definér selv vibrationsmønstre

Derfor er der grund til at holde ekstra øje med udvikler-versionerne af Android i år, og hvad kode-detektiverne hos f.eks. XDA-developers finder ud af, når de graver ned i den nye testversion. Som regel er det nemlig dér, de store nyheder dukker op. Det er i hvert fald sjældent, at Google afslører noget stort om kommende Android-versioner i de blog-indlæg, der normalt følger med udrulningen af udvikler-testversioner.

Det gælder også den testversion af Android 12, der lige er blevet frigivet. Google fortæller om ting som et mere strømlinet design, bedre ydelse og bedre understøttelse af nyere medieformater som f.eks. AVIF. Der skulle også være små forbedringer i notifikationer og måden, man bruger copy/paste på i Android-interfacet.

Lidt mere interessant er det måske, at det ser ud som om, Google gennem udviklerne vil give folk mulighed for at definere vibrationsmønstre selv, sådan at to forskellige personer i kontaktlisten kan aktivere to forskellige måder at få telefonen til at summe på. Således kan man vide, hvem der ringer uden at se på telefonen, selv når den er på lydløs – eller i hvert fald i vibrations-mode.

Alt i alt er der altså ikke noget sindsoprivende nyt i preview-versionen ifølge Google. Men det betyder ikke, at der ikke ligger noget spændende og venter, som Google bare ikke er klar til at afsløre endnu. Det kommer vi formentlig til at høre meget mere om over de næste dage og uger, når først Android-fokuserede medier kommer langt nok ned i koden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.