Forside * Nyheder

Ironien vokser: YouTube-app til Android kan nu vise 4K HDR

-

Til trods for at kun et enkelt smartphone-mærke og ingen Android-tablets har 4K-skærm, kan YouTube-app’en til disse platforme nu vise 4K-videoer.

Det har altid været en smule ironisk. Smartphones har i årevis kunnet optage video i 4K-opløsning, men har med undtagelse af enkelte Xperia-modeller fra Sony, ikke kunnet vise videoerne i 4K-opløsning. I stedet har du skulle smide videoerne op på dit 4K-tv for at kunne se alle detaljerne i den video, du har optaget.

Det bliver ikke meget bedre på tablet-fronten. Uanset, om der står Apple, Samsung eller noget helt tredje på tablet’en, så har kun meget få tablets skærme med 4K-opløsning. Og de kører stort set alle sammen Windows og er virkeligheden hybrid-pc’er.

Annonce:

Den situation er nu blevet ekstra ironisk, selv om man måske kan kalde det for midlertidig ironi, der til gengæld er fremtidssikret. YouTube, der var en af de første platforme, hvor du overhovedet kunne finde videomateriale i 4K, kan nu efter mange års opvarmning også vise 4K-video på Android. Det har Android Police fået øje på.

Således vil du for eksempel kunne se den nypolerede og opskalerede 4K-version af Rick Astleys ’Never Gonna Give You Up’, som vi skrev om igår, på din smartphone. Forudsat, at der står Sony Xperia på den, for ellers må du nøjes med en mindre opløsning.

iOS kan allerede – mærkeligt nok

Som nævnt nytter det ikke engang noget, hvis du har en Android-tablet, for der findes (så vidt undertegnede skribent ved) ikke nogen Android-tablets med 4K-skærm. Men det handler naturligvis ikke så meget om, hvad der er på markedet nu.

YouTube-app’en på Android har nu mulighed for at vælge HDR i flere opløsninger, inklusive UHD, der også vises til højre uden HDR. (Foto: Android Police)

Det handler formentlig mere om, at vi i en nær fremtid kommer til at se foldbare Android-smartphones, der kan foldes ud til en 4K-skærm, og det vil Google naturligvis gerne være klar til, både når det gælder YouTube-app’en og Android.

Og så skal det naturligvis nævnes, at videoer i HDR kan vises i lavere opløsning, men med den udvidede farvedynamik intakt. Det kan naturligvis gøre visse YouTube-videoer til en meget større fornøjelse at se på, hvis ens device-skærm altså understøtter det.

Derudover har Google for et par dage siden meldt ud, at den TV-streamingpakke, de udbyder som  i USA som YouTube TV, nu også kommer til at bringe indhold i 4K. Så det skal app’en naturligvis kunne understøtte, også selv om skærmen på din device ikke nødvendigvis gør det.

Det hele gøres dog kun endnu mere besynderligt og ironisk af, at YouTube på iOS allerede kan vise 4K-videoer, til trods for at iOS-devices som regel har samme eller lavere opløsning på skærmen end Android-enheder, og at Google og Apple er kendt for at hade hinanden være i skarp konkurrence.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.