Forside * Nyheder

Nu kan du slappe af til lyden af LEGO-klodser via streaming

-

Hvorfor slappe af til lyden af regnvejr eller bølgeskvulp, når du kan blive barn igen med lyden af et plastikklods-vandfald på 15 streamingtjenester?

Den digitale tidsalder har bragt mange nyskabelser med sig, som de fleste næppe havde forventet. Hvem havde for eksempel forudset, at nær-optagelser af alt fra mennesker, der hvisker, til ting, der bliver gnubbet tæt på en mikrofon, ville være ultrapopulært i 2021?

Annonce:

Men sådan er det jo med ASMR-bølgen, som mange mennesker bruger til at fremkalde fysiske nydelses-reaktioner, eller til blot at slappe af efter en lang og hektisk dag. YouTube flyder over med ASMR-videoer og lignende optagelser kan også findes på streamingtjenesterne.

At det er blevet nemmere både at distribuere, men også tilgå optagelser som disse, har ført til en genfødsel i lydeffekt-optagelsers popularitet. Det har altid været populært hos new age-folket at have lyden af bølgeskvulp, regnvejr eller fuglekvidder i skovens trækroner som lydtapet i hjemmet, men nu er afslappende lyd nået ud til et meget bredere publikum.

Dette er ikke mindst hjulpet af større, kommercielle satsninger i form af meditations- og afslapnings-apps som Calm. Men nu er en ganske særlig form for optagelser, der også skal bringe lytteren i en tilstand af lykke, kommet ud på streamingtjenesterne. Og disse optagelser har rod i Region Syddanmark, nærmere betegnet Billund.

Lyden af klodser

Her finder vi naturligvis LEGO-koncernen, der sjældent er bange for at prøve nye ting af, hvis de ikke koster ret mange penge og ikke øver indflydelse på hovedforretningen, der som bekendt handler om at sælge plastikklodser til børn. Men når det gælder voksenmarkedet, handler det mest om alternative LEGO-produkter med en god portion nostalgi indbygget.

Sådan er det for eksempel med det album, som LEGO netop har lanceret på 15 streamingtjenester, inklusive Spotify og Apple Music. Playlisten indeholder ikke musik, men udelukkende lyden af plastikklodser. Disse siger naturligvis ikke ret meget i sig selv, men de fleste, der voksede op med LEGO kan nu nok huske lyden af klodser, der knalder sammen i hobetal – for eksempel, når man roder igennem en hel kasse med dem.

Det er netop sådanne lyde, LEGO har optaget og puttet ind på albummet, der hedder ’White Noise’. Her er lyden af hænder, der roder gennem klodser. Klodser der bliver hældt fra ét punkt til et andet. Og klodser, der bliver klikket sammen i én uendelighed. Nogle af klods-optagelserne er blevet behandlet med lydeffekter, hvilket får dem til at fremstå mere som naturlyde, og disse kan være ret afslappende.

Der er syv optagelser, der hver er omkring en halv time lange, så du kan lytte til klodserne i tre en halv time i træk, hvis du vil. Titlerne på albummet giver klare henvisninger til, hvad det handler om, de hedder f.eks. ’The Waterfall’, ’It All Clicks’ og ’Searching for the one (Brick)’. Det sidste er jo nok noget, alle børn af LEGO-æraen kan nikke genkendende til.

Bliver du bragt i en tilstand af barndomslykke og nostalgisk glæde, når du lytter til albummet? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.