Forside * Featured

TEST: HALL WiFi Streamer – Gør din forstærker trådløs

-

Har du en forstærker eller AV-Reciever du bare ikke vil af med, men savner trådløs lyd, så har HALL Audio lavet en schweizer kniv, der giver dig Airplay2, Bluetooth 5, DLNA og Spotify Connect.

Vi har tidligere testet en Bluetooth connector fra HALL Audio, der gjorde at forstærkere og recievere kunne få trådløse funktioner. Derfor lød det også spændende at HALL Audio nu var klar med et nyt produkt, der både giver Bluetooth og WiFi funktioner som AirPlay2, Spotify Connect, DLNA og også tilbyder HDMI ARC, så du kan bruge boksen til at forbinde dit nyere TV med en ældre foretrukken forstærker. Oven i det har HALL WiFi streamer 5V trigger, der kan tænde B&O’s aktive højttalere, hvis du har sådan nogle.

Vi har testet HALL WiFi Streamer, og her er hvad vi synes

Annonce:

 

Udpakning og installation

HALL WiFi Streamer kommer i en lille æske, der indeholder selve WiFi streamer boksen, en USB-A strømforsyning, et MicroUSB kabel, en fjernbetjening og så et special-kabel, som du vælger ved bestilling afhængig af hvad du ønsker at forbinde boksen til.

Du kan vælge mellem:

  • RJ45 -> Minijack 3,5mm
  • RJ45 -> Phono (Stereo)
  • RJ45 -> Powerlink
  • RJ45 -> Powerlink (Y – splitter)
  • RJ45 -> RJ45

 

Vi havde valgt RJ45 -> Phono fordi det er det vi bruger i vores forstærker, men vi kunne også have valgt at bruge et Toslink optisk kabel, der dog ikke medfølger, men kan bruges hvis du har en forstærker der understøtter dette.

Designet af HALL WiFi Streamer minder meget om et AppleTV 2, og du kan få boksen i to farver Sort og hvid med Sort top. Personligt ville jeg nok have foretrukket at toppen i stedet for sort på den hvide model også der var hvid, men det er en smagssag.

HALL WiFi Streamer understøtter både 2,4 og 5Ghz WiFi og Bluetooth 5.0.

 

Bagsiden af HALL WiFi Streamer

På bagsiden finder man RJ45 stik som bruges til det kabel du forbinder din forstærker eller aktive højttalere med, HDMI ARC og et MicroUSB strømstik. På højre side finder man en Toslink optisk udgang, samt et lille hul til at resette boksen. På forsiden finder man en IRDA (Infrarød) sensor til fjernbetjeningen.

Den medfølgende plastik-fjernbetjening er helt sort, og kommer med knapper til at tænde og slukke boksen, samt skifte numre og lydstyrke. Den bruger AAA batterier, der i den boks vi modtog ikke medfulgte.

Installationen af HALL WiFi Streamer foregår igennem app’en Müzo Pod, der kan hentes til både Android og iOS.

 

Brug af Müzo Pod App

HALL Audio har valgt at bruge Müzo (LinkPlay Tech) som leverandør af app og API, og det er et fint valg, fordi du får mulighed for både multrum og dens egen indbyggede player, men det er ikke noget der revolutionere, og i min test brugte jeg kun app’en til at forbinde HALL WiFi Streamer fordi jeg bruger iPhone – Havde jeg brugt Android og ikke været Spotify bruger, så havde jeg været nødt til at bruge app’en mere, eller bruge DLNA protokollen som ikke er så udbredt i særligt mange afspillere.

Du kan også bruge Müzo Pad til at slå Bluetooth til, og firmwareopdatere hardwaren når der i fremtiden kommer nye funktioner og opdateringer til WiFi streameren.

App’en fungerer fint, men jeg brugte den primært til at sætte enheden op, og så til at tænde for bluetooth, når jeg testede med det. En øvelse der iøvrigt er super let.

 

Fjernbetjening til HAAL WiFi Streamer

Fjernbetjeningen brugte jeg ikke meget tid med

Den medfølgende fjernbetjening, er som tidligere beskrevet lavet i hård plast, og bruger 2 x AAA batterier. Og mange af funktionerne er bundet til afspilning, så du kan skifte mellem numre og afspille og stoppe. Ting du altsammen kan gøre på det eller de musikprogrammer du bruger på din smartphone. Og i det mindste af min test brugte jeg slet ikke fjernbetjeningen, men den er naturligvis smart hvis du har aktive højttalere, der kan bruge den indbyggede 9V wake-up funktion i WiFi streamer boksen.

 

En god idé hvis du har iPhone, lidt mindre hvis du har Android og bruger Chromecast.

HALL WiFi streamer er en god schweizer kniv for dem som har iOS og samtidigt sværger til sin ældre Hi-Fi forstærker. For for både Apple AirPlay 2 og Spotify Connect virker rigtigt godt.

Men på Android skal du enten bruge DLNA, Spotify Connect eller Bluetooth, og der ville det altså være lækkert hvis HALL Audio kom med en opdatering af softwaren, så den også understøttede den mest brugte trådløse protokol Chromecast på Android OS.

Vi har talt med HALL Audio, der fortæller at Chromecast er på roadmap, og kan komme i en fremtidig opgradering. De kan dog lige nu ikke fortælle præcis hvornår.

HALL WiFi Streamer kommer med Bluetooth 5 også, så med den kan du forbinde alt der tilbyder Bluetooth streaming til boksen, og det virker godt og har en god lang rækkevidde.

 

Fedt med ARC

Selvom det primære budskab er WiFi streamer (deraf navnet) synes jeg faktisk at det at man kan bruge sin analoge forstærker som lydkilde til sine højttalere giver den ekstra dimension i HALL WiFi streamer. Du kan tage din ARC HDMI-port på TV’et og så køre et HDMI kabel ind i HALL WiFi Streamer, og så videre til din forstærker. Det er let at sætte op, og virker godt i et 2.0 setup.

Det smarte er at du her kan bruge f.eks. BeoLab 4000 højttalere som er aktive højttalere som et stereosæt til dit TV helt uden om forstærker, hvis du ikke har det, og så bruge WiFi Streamer som AirPlay 2 eller Spotify Connect til at spille musik på. Så har du både aktiv stereolyd og musik streaming for de knap 2.000 kroner som HALL WiFi Streamer koster.

 

Konklusion

Jeg synes at HALL Audio laver en lille lækker boks, der gør at man let kan forbinde sit TV eller spille trådløst musik via AirPlay, Spotify Connect og DLNA, og på den måde forlænge både liv og udvide funktionalitet på sit anlæg, eller endnu bedre genbruge sine aktive B&O højttalere via HALL WiFi Streamer. Men jeg savner Chromecast understøttelse, fordi det er protokollen som man bruger, hvis man er Android bruger, og ikke har Spotify.

Men sværger du til din klassiske analoge HiFi forstærker, og gerne vil have trådløs lyd via WiFi og Bluetooth, så er HALL WiFi streamer et rigtigt godt køb.

 

Pris og levering

HALL WiFi Streamer kan købes direkte hos HALL Audio og fås i farverne sort og hvid. Prisen er 1.999 DKK

 

Tekniske specifikationer

  • Vægt: 300 gr.
  • Størrelse: 10 × 10 × 3.5 cm
  • RECEIVER TYPE: Stereo Receiver
  • STRØMFORSYNING: 5V 1.5A medfølger
  • TILSLUTNING: WiFi 2.4GHz & 5GHz, Bluetooth 5, HDMI ARC, AirPlay 2, Spotify Connect, Optisk, DLNA
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.