Forside * Featured

Tonemester og HiFi-kæde jubler: Corona sælger mere lyd til hjemmebiografen

-
Hi-Fi Klubben melder om et øget salg af ‘home cinema’. Foto: recordere.dk

Med nedlukningen af biograferne og flere timer hjemme, der er interessen for bedre lyd i hjemmebiografen øget.

Corona har løftet salget af elektronik til hjemmet.

Folk er mere hjemme og andre underholdningstilbud udenfor, som biograferne, har holdt lukket i længere perioder, og det betyder udvidelse, opgradering og udskiftning af elektronikprodukterne, ikke mindst TV.

Annonce:

Men de ændrede vaner smitter også af på udstyr til hjemmebiografen. HiFi Klubben fortæller i en udmelding at siden marts 2020, der er deres salg af grej til hjemmebiffen øget med 25%.

Tonemester Peter Albrechtsen glæder sig på den gode lyds vegne over, at hjemmebiografer ser ud til at være på vej frem.

Peter er en prisvindende lyddesigner, og var i år nomineret til en Robert i kategorien ‘Årets sounddesigner’ for sit arbejde med filmen ‘Vores mand i Amerika’. En pris der dog gik til kollega Morten Green for lydarbejdet på action-filmen Shorta.

 

Tonemester Peter Albrechtsen. Foto: PR

Coronanedlukningens mange timer i hjemmet har givet underholdning som streaming af film og serier en endnu større rolle som adspredelse i hjemmene. Og ikke kun billedet, men også lyden har været i centrum – eller rettere surround.

Peter Albrechtsen er begejstret over, at film og seriers lydside endelig bliver prioriteret mere i hjemmene.

“Det er fantastisk, hvis flere opdager, hvor vigtig lydkvaliteten er for en filmoplevelse. Der bliver gjort meget ud af at udvikle god lyd – både ved film men også serier”, fortæller Peter Albrechtsen, og fortsætter:

“Jeg bruger måneder, nogle gange år, for at lave den helt perfekte lydside, der kan være med til at give den autentiske og sanselige filmoplevelse”.

 

Begræder flad lyd i TV

Begræder den dag fladskærmene kom frem og der ikke længere var fysisk plads til den gode lyd i TV.

“Alle tonemestre græder over den dag, fladskærms-TV med indbyggede højtalere blev opfundet. Der kommer hele tiden nye TV med nye og forbedrede billedteknologier på markedet, men som tonemester må jeg bare sige, at lyden fortsat er enormt nedprioriteret. Uden ordentlige højtalere snyder man sig selv for en stor del af oplevelsen”, slutter Peter Albrechtsen.

 

Opblomstring har været længe undervejs

Selvom der er en vis logik forbundet med, at corona har været den udløsende faktor for den øgede interesse for lyd, så kommer det alligevel lidt bag på produktchef hos HiFi Klubben, Jens Holst Larsen, at der skulle en pandemi til, før det rigtigt tog fat.

“Det er fantastisk, at der endelig er kommet fokus på lyden i hjemmene. En god soundbar bør være et minimum, når man køber TV, men det er kun et rigtigt surroundsystem, der giver den rigtige oplevelse. Men der skal ikke så meget til for at hæve oplevelsen gevaldigt”, siger Jens Holst Larsen.

Han henviser til at hvis man i dag nøjes med TV’ets lyd, så kan lydoplevelsen forbedres ved investering i en soundbar, mens dem med en soundbar måske vælger at gå all-in på surround med flere højttalere.

“Jeg havde egentlig troet, at lydopblomstringen vil ske før, for videostreaming har de sidste 10 år bragt rigtig mange store film og serie-oplevelser ind i hjemmene”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.