Forside * Featured

Google vil også lave sine egne chips til smartphones

-

Efterårets Pixel-telefoner ser ud til at blive drevet af en SoC, som Google har udviklet sammen med Samsung.

Det ser ud som om markedet for CPU’er bliver mere og mere fragmenteret. Hvor Intel, AMD og Qualcomm indtil for få år siden dominerede produktionen af CPU’er og SoC’er til laptops og mobiltelefoner, har de sidste mange år budt på adskillige alternativer. Og nu kommer der ét mere.

Selv om Apple hele tiden har lavet deres egne CPU’er til iPhone og iPad, var det alligevel en overraskelse, da de droppede Intel. Og siden fulgte der rygter om at Samsung ville gøre det samme. Nu er det så Googles tur.

Annonce:

Allerede sidste år hørte vi nogle ret tynde rygter om at Google muligvis ville gøre som Apple, når det gjaldt firmaets Chromebooks. Men kilderne var ikke specielt faste i kødet, og der var endnu ikke tale om at smartphones kunne blive indblandet.

Men det er der nu. 9to5Google har ganske eksklusivt fået fingre i et Google-dokument, der beskriver en ny SoC-chip med navnet Whitechapel. Dokumentet beskriver også, hvordan chippen bliver hjernen i Googles kommende Pixel 6-smartphone, der forventes lanceret til efteråret. Det forventes dog også, at Whitechapel dukker op i andre Pixel-modeller, samt nye Chromebooks som først antydet.

”Google Silicon”?

Dermed har endnu en smartphone-producent droppet Qualcomms Snapdragon-platform, der dog fortsat er markedsledende, ikke mindst på grund af de adskillige kinesiske producenter, der benytter sig af platformen.

Samsung bruger som bekendt både firmaets egen Exynos-chip, samt Snapdragon i visse regioner, men det forventes, at Exynos får meget mere fart på senere i år og derfor vil blive endnu mere dominerende.

Den sydkoreanske tech-gigant er i forvejen i gang med en større ekspansion af firmaets chip-produktion, og den nye Google-chip er således både udviklet sammen med Samsung og skal fremstilles af den samme division under Samsung Semiconductor, der laver Exynos. Ifølge 9to5Google er der endda tale om at de to SoC’er deler en platform ved navn ’Slider’, men hvad dens præcise funktion er, ved vi endnu ikke.

Og så for nærmest at understrege, at der er tale om en trend, er det interne navn for Whitechapel GS101. Det er på ingen måde bekræftet, eftersom Google ikke har villet kommentere på rygterne, men 9to5Google forestiller sig at ”GS” står for ”Google Silicon” i god Apple-stil. Men det kunne jo også stå for ”Google Semiconductor” eller, endnu mere sandsynligt, ”Google Samsung”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.