Forside Produkter Computere

Apple dropper Intel: Putter iPhone-chips i Macs i 2021

-

De mangeårige rygter om at Apple vil vende tilbage til at lave deres egne chips til Mac-computerne ser nu ud til at være nået frem til virkeligheden.

I de senere år har en hel del smartphone-anmeldelser angivet, at den givne smartphone har hardware, der nærmest kunne sidde i en bærbar computer. Den sammenligning tager Apple nu dybt alvorligt og vil begynde at putte iPhone-chips i MacBooks.

Det skriver i hvert fald Mark Gurman fra Bloomberg, der er kendt for at have troværdige kilder hos Apple. Gurmans kilder fortæller ham, at Apple vil begynde at bevæge sig væk fra Intel-platformen fra næste år.

Annonce:

15 år med Intel

For 15 år siden chokerede Steve Jobs verden ved at meddele under Apples udviklerkonference WWDC, at firmaet for første gang ville gå over til Intels x86-platform, hvilket betød at Windows for eksempel nu også kunne køre på en Mac. De første Macs med Intel-chips ombord dukkede op i starten af 2006.

Men for otte år siden begyndte vi allerede at høre rygter om, at Apple ville bevæge sig væk fra Intel-platformen. Firmaet tror så meget på sine iPhone- og iPad-processorer, at de mener, at disse også kan drive computere.

Ifølge Mark Gurman arbejder Apple p.t. på at udvikle tre forskellige chipsets, der er baseret på den kommende A14-processor, der forventes at sidde i dette års iPhone-topmodeller. Disse chipset skal så sidde i nye MacBook-modeller, hvoraf mindst én allerede bliver sendt på gaden fra 2021. Den vil køre med MacOS og ikke f.eks. iPadOS, som man kender det fra iPad Pro.

Man skal dog ikke kun forvente iPhone-ydelse i denne MacBook, ifølge kilderne bliver der skruet godt op for hastigheden. Det er dermed primært den ARM-baserede platform og hvad Apple ellers har føjet til A14-chipsettet, som processorerne har til fælles.

Totalt brud

Faktisk er der noget, der tyder på, at disse Macs kommer til at have rigeligt med saft og kraft. Den første processor har kodenavnet Firestorm og har 12 kerner, hvoraf 8 leverer høj processorydelse og fire andre tager sig af mindre intensive opgaver, men sparer til gengæld på strømmen. Det skal sammenlignes med, at den nyeste MacBook Air kun arbejder med to Intel-kerner.

Ifølge Mark Gurman bliver der formentlig tale om at den første MacBook netop kommer til at ligge i MacBook Air-prislaget, snarere end på MacBook Pro-niveauet, simpelthen fordi de nye chipsets endnu ikke kan levere nok ydelse. Men på sigt er det angiveligt planen helt at droppe Intel, hvilket vil være et stort tab for sidstnævnte.

Det er usikkert, hvad det betyder for folk, der både kører MacOS og Windows på deres maskiner. Bruddet med Intel bliver angiveligt totalt, for Apple købte som bekendt Intels mobilmodem-division for nylig til brug for deres kommende 5G-modeller. Men Bloomberg skriver også, at fredsaftalen med Qualcomm betyder at mindst fire kommende iPhone-modeller kommer til at have Qualcomms 5G-chips ombord.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.