Forside * Featured

watchOS- og tvOS-opdateringer leverer nye og praktiske funktioner

-
En ny funktion i tvOS 7.4 gør det muligt at bruge iPhone til at kalibrere farverne på dit TV via Apple TV (Foto: Apple)

Mens der ikke er så meget nyt at hente på iOS 14.5, er der gode nyheder til alle fans af Apples tilbehør.

Apple har netop sluppet iOS 14.5 ud, der leverer dual-sim-understøttelse på 5G, men som vi rapporterede her på siden tidligere på dagen, har den nye version ikke i sig selv så meget nyt. Til gengæld  er der rullet der lige nu en hel række nye funktioner ud på tværs af Apples efterhånden mange andre platforme, inklusive tvOS, watchOS, og macOS.

De musikinteresserede vil nok være glade for at vide, at Siri nu langt om længe får en lignende funktion som den på Google Assistant, hvor du selv kan vælge musikudbyder, når du beder den virtuelle assistent om at streame sange. Du kan dog stadig ikke sætte Siri til at vælge f.eks. Spotify som standard hver gang.

Annonce:

Derudover er der i iOS 14.5 en ny privatlivsfunktion, der skulle have været lanceret med iOS 14, men som først lander nu. Denne funktion forhindrer apps i automatisk at registrere den såkaldte IDFA-kode. IDFA står for Identification for Advertisers, og er en kode, som annoncører bruger i alt fra spil til webapps. Koden er en af de ting, der gør det muligt at målrette annoncer til brugeren.

Lås iPhone op med maske på via uret

Især Facebook er sure over, at apps (inklusive deres egne) nu skal spørge om lov, før de kan få adgang til IDFA-koden, og den offentlige debat om emnet har over det sidste års tid forværret forholdet mellem Facebook og Apple, og endda mellem Mark Zuckerberg og Tim Cook personligt.

Men der er langt mindre kontroversielle funktionaliteter, der idag er blevet kørt i stilling. Det gælder f.eks. den nye watchOS 7.4, der lanceres samtidig med iOS 14.5. En ny funktion gør det nemlig muligt at låse din iPhone op fra dit Apple Watch, hvis de begge er opdateret.

Når det er specielt praktisk lige nu, er det naturligvis fordi mange mennesker verden over stadig er tvunget til at bære mundbind, hvilket gør det mere besværligt at bruge Face ID på iPhone. Med den nye Apple Watch-funktion, behøver brugeren ikke hive ned i mundbindet og risikere smitte, blot fordi vedkommende vil låse sin iPhone op. Det er noget, betatestere har haft gang i et stykke tid.

En anden lille, men praktisk funktion, der er dukket op i watchOS er muligheden for at indstille typen af forbundne Bluetooth-enheder, der skal modtage lydnotifikationer. På den måde kan du være mere sikker på at Apple Watch sender lydnotifikationerne til den rigtige enhed.

Apple TV og iPhone samarbejder om TV-kalibrering

En anden praktisk funktion er muligheden for at sende lyd og video fra Apple Fitness+-app’en på Apple Watch til enheder, der er kompatible med AirPlay 2. Hvis du træner hjemme i stuen, mens du venter på at pandemien går over, kan det være ret praktisk at køre lyd og video over TV’et eller lydanlægget i stedet.

Nu vi snakker om TV’et, så leverer tvOS 14.5 også nogle praktiske nye funktioner til Apple TV-boksen. Der er for eksempel en ny feature, der kan kalibrere dit TVs farve-indstillinger ved at bruge sensorerne på en tilkoblet iPhone. 9to5Mac har en nem guide til, hvordan det virker.

Hvis du er en af dem, der bruger Apple TV som en mini-spilkonsol, er der også godt nyt. tvOS 14.5 understøtter nemlig de nyeste versioner af Microsofts Xbox-controllere og Sonys nyeste DualSense-controllere.

Der er også lidt nyt til Mac-ejere i form af macOS 11.3, der dog primært leverer optimeringer af styresystemet til M1-baserede Macs, samt mere beskyttelse mod malware. Men hvis du er så hardcore en Apple-fan, at du har to HomePods derhjemme, kan du nu sætte din Mac til at spille over dem i stereo som standard. Og så har den nye macOS-version naturligvis understøttelse af de nye AirTags og de medfølgende ”Find min…”-funktioner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.