Forside Nyheder

’Foundation’ får premiere til september

-
(Foto: Apple)

En ny trailer er netop landet til en af de hidtil største satsninger på Apple TV+.

Med al det COVID-kaos, vi har oplevet i de sidste 15 måneder kan det være svært at tro, men der er allerede gået et år, siden vi fik det første kig på ’Foundation’. Det var i juni sidste år, at den første teaser-trailer til storserien på Apple TV+ landede. Men nu ved vi også, hvornår vi får serien at se.

Apple har nemlig sluppet teaser-trailer nummer to ud nu her et år senere. Og med den er kommet nyheden om at ’Foundation’ lander på tjenesten 24. september. Det bliver dog ikke den fulde sæson, der lander.

Annonce:

I stedet bliver det, som det ofte har været tilfældet på tjenesten et, to eller tre afsnit, der lander i første omgang, hvorefter resten af seriens i alt ti afsnit bliver tilgængelige uge efter uge. Hvor mange afsnit, der præcist bliver tilgængelige på premieredagen ved vi endnu ikke.

(Foto: Apple)

’Foundation’ er et storslået science fiction-brag af de helt store, og serien er angiveligt den største satsning for Apple TV+ efter ’The Morning show’, der har topnavne som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell i hovedrollerne.

Tunge sci-fi-navne

Når det gælder ’Foundation’, er det Jared Harris (kendt fra ’The Expanse’, ’Chernobyl’ og ’Mad Men’) og Lee Pace (kendt fra ’Halt and Catch Fire’ og flere film i Marvel Cinematic Universe), der fører an på rollelisten.

Serien er baseret på en bogserie, som hidtil har været kastebold i Hollywood, fordi ingen har turdet binde an med at filmatisere et så stort projekt. Det er nemlig science fiction-mesteren Isaac Asimovs hovedværk, der er tale om, et projekt, Asimov skrev på i næsten hele sit liv. Sammen med Arthur C. Clarke og Robert Heinlein udgør Asimov den trio, der kaldes ’The Big Three’ blandt science fiction-forfattere.

Oven i disse navne melder David S. Goyer sig også. Han står bag historierne til adskillige af de mest succesrige superheltefilm, herunder ’Blade’-filmene, de tre Batman-film instrueret af Christopher Nolan, samt de to første af de nye Superman-film med Henry Cavill i titelrollen. Han har også været med til at skrive tre ’Call of Duty: Black Ops’-spil. ’Foundation’ er hans passionsprojekt og han står bag som hoved-producer og showrunner.

Science Fiction-fans kan dog også glæde sig til en anden serie på Apple TV+, der får premiere 22. oktober. Det er ’Invasion’, der handler om et godt, gammeldags tema i sci-fi: rumvæsener, der invaderer jorden. Skulle du ikke være den store sci-fi-fan kan du se frem til anden sæson af ’The Morning Show’, der kommer 17. september og sæson to af den hylemorsomme ’Ted Lasso’, der allerede lander 23. juli.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.