Forside * Nyheder

Hyundai har vilde robot-planer efter opkøb

-

Boston Dynamics er netop blevet købt af den koreanske gigant, der ellers er mest kendt for sine biler.

Verdens måske mest kendte robot-virksomhed er netop blevet købt af en af verdens mest kendte bilproducenter. Det er amerikanske Boston Dynamics, der er blevet opkøbt af den koreanske bilproducent (og skibsproducent, shippingfirma, byggeentreprenør med mere) Hyundai.

Annonce:

Der er naturligvis mange firmaer verden over, der laver robotter, men der er næppe ret mange, der er lige så kendte for deres produkter som Boston Dynamics. Det er dem, der står bag den hundeagtige Spot-robot og den menneske-agtige Atlas.

Både Atlas og Spot blev YouTube-stjerner gennem årene, og har både inspireret humoristiske videoer, men også skræmmende. Især Spot har været inspiration for nogle temmelig frygtindgydende robotter, f.eks. i Black Mirror-afsnittet ’Metalhead’ på Netflix og i den britisk-franske ’War of the Worlds’-serie, der begyndte i 2019.

Boston Dynamics startede som et knopskud på et projekt ved MIT-universitetet i USA. Firmaet blev først solgt til Google i 2013, som så solgte det videre til det japanske IT-investorfirma Softbank i 2017. Ingen af de to synes åbenbart rigtigt at vide, hvad de skulle gøre med Boston Dynamics, Spot og Atlas.

Vandrende biler

Men det ved Hyundai, i hvert fald ifølge den pressemeddelelse, der har kundgjort, at Boston Dynamics nu er på koreanske hænder. Officielt hedder det sig, at Hyundai vil skabe en ”robot-værdikæde”, der går igennem firmaets mangfoldige aktiviteter, med primær fokus på produktion, bygningsentreprise og automatisering.

Ud over de biler, vi bedst kender dem for, laver Hyundai nemlig også entreprenørmaskiner og skibe. Men de har også aktiviteter, der anvender den slags. Der er både en Hyundai-shippingvirksomhed og i Korea kan man også hyre Hyundai til at bygge større bygninger. I alle disse sammenhænge er der naturlige steder, hvor Boston Dynamics’ robotter passer ind, for eksempel til at finde ting i lagerbygninger.

Men automatisering og autonomi er tilsyneladende også en stor del af planerne. Hyundai satser lige nu stort på elbiler, og ikke mindst af den selvkørende slags. Således forventes det, at firmaet skal lave en bil for Apple. Men Hyundais transport-planer er faktisk endnu vildere. I efteråret startede Hyundai en ny division, der skal udvikle vandrende biler.

Hvis du nu kommer til at tænke på de store AT-AT’er fra Star Wars-universet, så er du ikke helt ved siden af. Dog er den første prototype af deres Elevate-fartøj noget mindre. Hyundai viste denne frem på CES i 2019. Ud over at Boston Dynamics’ know-how kan gøre Hyundai til en af de førende spillere på selvkørende biler, kan de altså også hjælpe med at gøre dette vilde koncept til virkelighed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.