Forside Produkter Mobil

Nyt design kan være på vej til Apple Watch

-
Sådan forestiller Jon Prosser og RendersByIan sig at Apple Watch Series 7 kommer til at se ud, baseret på designbilleder og lækkede informationer (Mock-up: RendersByIan)

Ny skærm med smallere ramme og mere strømlinede kanter kan være på vej til Apples populære smartur.

Der ser ud til at være momentum i udviklingen af smarture lige nu. Ud over udfordrerne Samsung og Googles samarbejde om en genopfriskning af Wear OS, har markedslederen Apple også nyt på vej.

Disse nyheder går ifølge tre normalt ret troværdige Apple-spåmænd ud over sædvanlige, trinvise opgraderinger og kan få betydning for selve designet på Apple Watch. Nej, Apple Watch kommer stadig ikke til at kunne forveksles med et rigtigt, analogt ur, sådan som mange Wear OS-ure kan.

Annonce:

Men hvis rygterne, som Jon Prosser præsenterede i Maj taler sandt, så vil Apple Watch Series 7 få et design, der lægger sig mere op ad iPhone, med fladere sidere og hårdere, mere strømlinede kanter i stedet for afrundede.

Nydesignet skærm

Prosser siger, han har set designbilleder fra Apple, som han og RendersByIan så har lavet mock-ups ud fra. Hans informationer kommer oven i, at en anden spåmand, Ming-Chi Kuo, tidligere har sagt, at der kommer en ny formfaktor til Apple Watch i 2021.

Et af argumenterne for at Apple skulle gøre dette – ud over at matche iPhone-designet – er at Apple Watch Series 7 er nødt til at være en lille smule tykkere end ellers, bl.a. på grund af ny hardware og en ny skærm, der bringer skærmpanelet tættere på overfladen. At det sidstnævnte skulle være tilfældet, understøttes nu af en af de bedste Apple-kilder, vi har.

Endnu et mock-up-billede af Apple Watch Series 7 fra Jon Prosser og RendersByIan (Mock-up: RendersByIan)

Det er Mark Gurman fra Bloomberg, der sammen med Debby Wu har talt med kilder i Apples produktionsmiljø. De siger, at skærmen i Series 7 får en smallere ramme og dermed mere skærmplads på overfladen.

Den nye hardware skulle derudover omfatte en ny, hurtigere processor og en opdateret UWB-chip. Det er blandt andet det sidste, der kommer til at muliggøre en af de mest omtalte funktioner fra WWDC-keynoten sidste mandag. Her demonstrerede Apple, hvordan watchOS 8 understøtter oplåsning af f.eks. hotelværelsesdøre trådløst med UWB.

Ingen blodsukkermåler

Til gengæld siger Gurmans kilder, at de nye, sundhedsfokuserede sensorer der er på vej til Apple Watch, kommer til at vente lidt endnu. Rygterne om en indbygget blodsukkermåler ser for eksempel ud til at være mast flade. Ifølge Gurmans kilder ”går der flere år, før denne er klar til kommerciel lancering”.

En senser til måling af kropstemperatur skulle have været lanceret i år, ikke mindst på grund af COVID-pandemien, men teknologien er ikke klar. Den kommer i stedet formentlig i næste års model.

Næste år dukker der også en model op, der er rettet mod udendørsfolket, og som er mere modstandsdygtig overfor vind, vejr, vand og voldsom behandling. Allerede i år skulle den billigere Apple Watch SE-model også få en opgradering, siger Mark Gurmans kilder.

Annonce:
Forrige artikelOFFICIELT: Her er IKEA Billedramme med Sonos lyd
Næste artikelTV 2 Play runder 800.000 abonnenter
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.