Forside * Featured

Nye detaljer om Samsung og Googles kommende smartur

-
Sådan forestiller hobbydesignerne hos Miror Pro sig, at Galaxy Watch 4 kommer til at se ud (Mock-up: Miror Pro).

Galaxy Watch 4 er netop blevet godkendt af de amerikanske telemyndigheder, hvilket antyder, at en lancering er nært forestående.

Android-brugere med hang til wearables venter i disse dage spændt på at høre mere om Samsungs kommende smartur. Som vi tidligere har rapporteret, er der nemlig en del nyheder i vente, der kan rykke Wear OS-platformen fremad.

Google og Samsung annoncerede i maj i forbindelse med udviklerkonferencen Google I/O, at de to giganter har arbejdet sammen om at udvikle en ny udgave af Wear OS, der samtidig har det bedste med fra Samsungs Tizen-platform. Den kommer dog nok til at kræve en hel del hardware-ydelse, så kun få Wear OS-smarture på markedet i dag kan forvente en opgradering.

Annonce:

Der har gået rygter om, at det første ur baseret på det nye OS allerede bliver annonceret i løbet af de kommende uger i form af Samsungs Galaxy Watch 4. De rygter har netop fået lidt mere substans. En af de begivenheder, der altid indikerer, at en lancering er nært forestående, er nemlig netop indtruffet.

Det handler om godkendelsen af produktet hos de amerikanske telemyndigheder, FCC, der som regel lige skal give deres besyv med, når der er radioteknologi involveret. Og det er der i Samsungs nye smartur med modelnummer SM-R885U, som en af de kommende Watch 4-modeller tilsyneladende hedder. Det skriver Android Authority.

Samme batteri som før?

Ud over WiFi og Bluetooth er der understøttelse for adskillige LTE-bånd ombord. Det overrasker imidlertid næppe ret mange, at der kommer en LTE-version af Samsungs kommende smartur. Så er det måske lidt mere interessant at vide, at uret ser ud til at have et 247 mAh-batteri ombord, hvilket er det samme som Watch 3 i 41mm-udgaven. Men der sker ting med laderen.

Umiddelbart ser det ud som om, Samsung i lighed med deres smartphones, ikke vil putte en lader med i æsken sammen Watch 4Ligesom Watch 3 vil Watch 4 understøtte Qi-opladning i op til 5W, hvis man har den rigtige oplader. Endelig bekræfter FCC-godkendelsen, at man kan afspille musik fra urets interne lager, hvilket nok heller ikke overrasker nogen.

Den version, FCC har testet, er formentlig den udgave, der kommer til Nord- og Sydamerika. Dens LTE-bånd ser nemlig ikke ud til at passe til de danske, men godkendelsen nævner også modellen SM-R885F. Den udgave af Galaxy Watch 3, der fås i Danmark, har også et F efter modelnummeret, så mon ikke det er den version, der lander på danske hylder?

Det er altså mere eksistensen af uret og og en nært forestående lancering, vi kan få ud af FCC-dokumenterne. Der er endnu ikke nogen bekræftelse af de funktioner, der rygtes at gøre uret ganske specielt. Disse inkluderer ud over de sensorer til EKG- og blodtryksmåling, som Samsung allerede har i deres smarture, en sensor til måling af blodsukkerniveau. De seneste rygter siger dog, at Samsung forvents at vente med lancering af denne til senere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.