Forside * Nyheder

Avis: Samsung lancerer QD-OLED TV på CES-udstillingen

-
Arkivfoto: recordere.dk

Nu ser det ud til at Samsung Electronics (dem der laver TV) hopper med på OLED-vognen med high end QD-OLED TV.

Samsung Electronics, dem der laver Samsungs konsum-produkter, har hidtil kørt en TV-strategi med to spor for deres premium segment: 8K QLED TV og MicroLED TV.

Nu lader det til at der kommer et tredje spor. Der har tidligere været rygter fremme om at Samsung ønskede at købe OLED paneler fra LG, og nu forlyder det at de også er på vej med egne QD-OLED TV.

Annonce:

Der har ellers været tvivl om hvorvidt Samsung Electronics var interesseret i de QD-OLED paneler som Samsung Display udvikler, men skal vi tro de seneste rygter er der Samsung QD-OLED TV på vej nu.

Det skriver erhvervsavisen The Korea Economic Daily, der har oplysningerne fra kilder i elektronikindustrien.

Samtidig forlyder det at produktionslinjerne til MicroLED TV også udvides, så der kan produceres flere af de TV, ligesom der fortsat vil komme nye QLED LCD TV på markedet til næste år.

“Samsung styrker sin premium-strategi. Næste år planlægger den at afsløre nye QLED- og QD-OLED-fjernsyn i kvantepunktkategorien samt MicroLED-fjernsyn i forskellige størrelser”, fortæller en industriembedsmand til avisen.

De nye Samsung QD-OLED TV ventes at kommer i 55″ og 65″ til at begynde med, og så følger et TV på 70″ senere. De nye TV ventes vist frem på CES-udstillingen til januar for derefter at komme på markedet i første halvdel af 2022.

 

Om QD-OLED

I QD-OLED smelter QD-teknologi (Quantum Dot) og OLED-teknologi sammen til et high end panel.

De OLED-displays som er på markedet nu bygger på en teknologi hvor et OLED-panel lyser hvidt og grundfarverne (rød, grøn, blå plus hvid) dannes af et filter foran kaldet ‘color refiner’. Filteret har dog den bagside at det tager lys, altså dæmper lysintensiteten på skærmen.

Ved Quantum Dot dannes farverne af et aktivt lag, med pixels der lyser op i forskellig farve, ud fra den størrelse de har. I QD-OLED sættes et blåt OLED-panel til at belyse QD-laget bagfra, og så er det de enkelte pixels i QD-laget der lyser op. Quantum Dot på OLED giver bedre farver og mulighed for mere lys på displayet, til fordel for 4K UHD og HDR (High Dynamic Range).

Så QD-OLED regnes for bedre end de OLED-displays der kendes i dag. Bagsiden er at Quantum Dot-teknologien ikke er billig at producere. Analysefirmaet Omdia har tidligere vurderet at et 65″ QD-OLED-display indledningsvis ville blive dobbelt så dyrt som et 65″ almindeligt OLED-display.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.