Forside * Nyheder

Danmarks største fibernet-udbyder vil være endnu større

-

Norlys satser nu på at nå 1 millioner fiberadresser i Jylland og på Fyn og Sjælland

Energi-, TV- og tele-selskabet Norlys er Danmarks største udbyder af fibernet. I dag har 625.000 husstande mulighed for fiberbredbånd gennem Norlys kabler.

Annonce:

Men udrulningen fortsætter og ambitionen er at nå 1 million fiberadresser. Det skriver Norlys i en udmelding.

Hidtil har fokus været at levere fiber i områderne hvor Norlys’ egne andelshavere bor, men nu går koncernen ind i fiberkampen på nye markeder.

De nye adresser ligger i bynære områder i Jylland, på Fyn og Sjælland. Det er planen at nå ud til knap 200.000 adresser uden for andelshavernes områder inden udgangen af 2023.

“Norlys’ fornemste opgave er at skabeforbindelser mellem mennesker. Derfor har vi en ambitiøs vækstplan om at grave fiber til omtrent 200.000 husstande uden for vores ejergeografi inden udgangen af 2023. Det vil betyde højere hastigheder til kunderne, mere konkurrence og bidrage til et Danmark, der fortsat er foregangsland, når det gælder digitalisering”, fortæller Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand for Norlys Tele.

 

Investeringer ‘udenfor’ hjælper ‘hjemme’

At Norlys rykker udenfor sit hidtige dækningsområde får ikke betydning for andelshaverne. Ambitionen er at alle andelshavere, der endnu ikke har fibertilslutning, vil kunne få højhastighedsbredbånd inden udgangen af 2023.

Faktisk er det udvidelsen til nye områder i landet der er med til at finansiere fuld dækning overfor andelshaverne.

“Vi har en ambition om at sikre højhastighedsinternet til alle vores andelshavere inden udgangen af 2023. Det forpligter os til at levere højhastighedsbredbånd til adresser på landet og i landsbyer, som kan være meget dyre at etablere. Derfor har vi identificeret nye investeringsområder uden for de områder, andelshaverne bor. Det skal være med til at skabe bedre balance i investeringerne i udrulningen til de andelshavere, der bor i mindre befolkede områder”, fortæller Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele, og han fortsætter:

“Det er også vigtigt for Norlys, at vi – når vi om ganske få år er færdige med udrulningen til andelshaverne – er veletablerede i de større byområder i Danmark, hvor der er den største befolkningsvækst”.

De første udenfor Norlys andelshavers der får fiber er områder på Sjælland, hvor Norlys allerede er i gang med at grave fiber til de første 20.000 kunder.

 

Om Norlys

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, ca. 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er Norlys Danmarks største energi- og telekoncern.

Norlys ejer Danmarks største fibernet, Stofa, Stofa Fiber, Boxer og forsyningsselskabet N1 og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.

Med et åbent fibernet på 700.000 adresser får man mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de ti serviceudbydere, der indgår i Norlys’ fibersamarbejde gennem OpenNet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.