Forside * Featured

Nu er han hyret af Lucasfilm: Demonstrerede deepfake forbedring af ‘The Mandalorian’

-
Screenshot fra YouTube

The Mandalorian benytter CGI til at bringe Star Wars skuespillere til live, men da Youtuber demonstrede at han kunne gøre det bedre, blev han headhuntet til Lucasfilm

En fan af Star Wars-universerne har formentlig fået en karriere-drøm opfyldt, efter at have demonstreret på YouTube hvordan scener i ‘The Mandalorian’ kan forbedres ved hjælp af deepfake teknologi. Det skriver Engadget.

I tv-serien ‘The Mandalorian’ bringes skuespillere fra tidligere Star Wars film til live ved hjælp af CGI (computerskabte effekter). Noget der har høstet kritik fra fans, der ikke mener at den anvendte teknologi er god nok.

Annonce:

En person på YouTube, der kalder sig Shamook, valgte en anden tilgang indenfor et felt han ser ud til at mestre: Deepfakes. Ved deepfakes spiller en skuespiller med og via computer erstattes ansigt mv. med den der skal efterlignes. Godt udført kan det være ganske overbevisende, og derfor en teknologi der er frygtet indenfor ‘fake news’.

Her demonstrerer han hvordan deepfake løser opgaven med at vise en ung Luke Skywalker i ‘The Mandalorian’:

 

 

Nu viser det sig at studiet bag Star Wars, Lucasfilm, kan se potentiale i hans arbejde. De har headhuntet ham til at arbejde for dem, og givet ham titlen ‘Senior Facial Capture Artist’.

Lucasfilm har overfor magasinet IndieWire bekræftet ansættelsen, og fortæller at de altid er på udkig efter talentfulde artister, og at kunstig intelligens er noget de allerede arbejder en del med.

“Over the past several years ILM has been investing in both machine learning and A.I. as a means to produce compelling visual effects work and it’s been terrific to see momentum building in this space as the technology advances”, fortæller Lucasfilm til IndieWire.

Shamook har arbejdet med andre deepfake videoer, som kan ses på hans YouTube kanal.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.