Forside Produkter Mobil

Nyt iPad mini-design kan lande senere i år

-
Gammelt kontra nyt design: Det kommende design af iPad mini skulle følge den samme design-strategi som iPad Air og Pro (Foto: Apple).

Den nye mini bliver en lille udgave af iPad Air, hvilket efterlader den almindelige iPad som den sidste i porteføljen med det gamle design.

Der kan være mange grunde til at vælge en iPad mini over en almindelig iPad. Den er nemmere at holde med én hånd, når man f.eks. læser i sengen om aftenen. Den er mere håndtérbar, hvis man vil bruge den som en håndholdt spilkonsol á la Nintendo Switch. Og så fylder den mindre i tasken, hvis man gerne vil have sin iPad med sig overalt.

Der var også engang, hvor der var større forskel på prisen, og iPad mini var et billigere alternativ end den almindelige iPad. Men det er langt fra altid tilfældet nu, og iPad mini har til tider endda været dyrere end større modeller. Det sidste har fået mange til at forudsige, at Apple er på vej til at udfase iPad mini.

Annonce:

Men det ser umiddelbart ikke ud til at blive tilfældet. I hvert fald ikke i de næste par år, hvis man skal tro en ny udmelding fra en af de mest troværdige Apple-spåmænd i de globale medier. Det er Bloombergs Mark Gurman, der sjældent kommer med nogen forudsigelser, uden at have opbakning i form af troværdig information fra sine kilder.

Gurman skriver i sit nyhedsbrev om det digitale marked, at en opdatering af iPad mini senere i år ”skulle være en sikker sag”. Det er ikke første gang, Gurman har forudsagt at iPad mini får en overhaling i 2021. Han skrev noget lignende for et par måneder siden, men med en hel del usikkerhed. Denne gang er han dog ret overbevist.

Følger design-strategien

Det er stadig småt med detaljerne, men både Apples øvrige iPad-strategi og Gurmans tidligere beskrivelser peger i en ganske bestemt retning. Opdateringen vil som altid bestå af ny hardware på indersiden, men denne gang bliver iPad mini også redesignet på ydersiden – og det er første gang, det sker siden lanceringen af modellen helt tilbage i 2012.

Det er sjældent, Apple venter næsten ti år med at gennemføre en designoverhaling på et produkt, men nu skulle det altså ske. Designet skulle lægge sig i samme spor som resten af iPad-linjen p.t. følger. Det vil sige et farvel til Home-knappen og udvidelse af skærmen, så den går mere ud til kanten.

Den kommer altså til at ligne en mindre udgave af iPad Air, med en tynd ramme hele vejen rundt. Det er også forventeligt, at den får de samme, flade sider som iPad Air har. Når mini’en har gennemgået denne ydre forvandling, vil den almindelige iPad-model være den eneste tilbage, der stadig har en Home-knap og brede bræmmer for oven og for neden.

Det rejser spørgsmålet om, hvornår den almindelige iPad som den sidste model kommer med på det nye design. Ifølge Mark Gurman skulle en redesignet iPad mini dog altså blive lanceret i løbet af i år. Det er dog svært at sige præcis hvornår det bliver, eftersom pandemien og den medfølgende chipmangel har ændret Apples normale lanceringsmønstre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.