Forside * Featured

TEST: OnePlus Buds Pro – Fantastisk lyd til en fantastisk pris

-
OnePlus Buds Pro

OnePlus er klar med et frisk sæt in-ear øretelefoner, der minder enormt meget om Apple’s AirPods Pro, og faktisk lyder tilnærmeligt lige så godt, og så kun koster 1.200 kr. Vi har testet OnePlus Buds Pro.

Markedet for trådløst lyd i ørene har aldrig været større, og alle vil have en bid af den enorme kage. OnePlus har lavet flere forsøg, og med de nyeste OnPlus Buds Pro er OnePlus nu med helt deroppe hvor trådløst lyd har aktiv støjreduktion, god bas og fyldig diskant. Vi har testet de nye OnePlus Buds Pro, og her er hvad vi synes.

 

Annonce:

Udpakning, design og installation

OnePlus Buds Pro kommer i en æske, der udover de trådløse in-ear øretelefoner indeholder et elegant batteri-etui, et USB-A til USB-C opladerkabel samt tre sæt ørepropper, så du kan finde præcis den størrelse der passer til dine øre.

Designet minder ualmindeligt meget om AirPods Pro, og det gør måden de betjenes på også, men mere om det senere. Modellen vi testede kom i mat-sort, hvor både etuiet og øretelefonerne var sorte, og så var stilkene på øretelefonerne i en elegant mørk krom-finish. Etuiet er lavet i hård plast, og kommer med både trådløs Qi – & Warp-Charge opladning. Etuiet åbner som en pilleæske, og på indersiden af etuiet finder du også en pair knap, hvis du vil parre dem med mere end en telefon eller computer.

 

OnePlus Buds Pro kommer i både sort og hvid, så det er op til dig hvad farve du selv vil vælge.

Installationen er super let, uanset om du bruger Android eller iOS. Den er især let på OnePlus smartphones, hvor man ikke skal installere ekstra software, fordi OnePlus har indbygget support for betjening og opsætning af øretelefonerne direkte i deres OneUI brugerflade. På iOS installeres de som almindelige bluetooth hovedtelefoner, men du kan faktisk bruge app’en “HeyMelody” fra App Store, der gør det muligt at betjene og firmware opdatere OnePlus Buds Pro, hvis du har en iOS telefon.

OnePlus Buds Pro er iøvrigt beskyttede mod regn og støv

Installation og design er i min bog klart godkendt.

 

Hvordan lyder OnePlus Buds Pro ?

Det korte svar er rigtigt godt – Det lidt længere er at jeg kun har gode ting at sige om lyden.

Jeg testede OnePlus Buds Pro med mine sædvanlige præferencer, der består af en god blanding af dance, elektronisk musik, rock og world-music. Og Jeg er imponeret over hvor meget lyd OnePlus har fået ud af de 11 mm full-range drivere der er indbygget i øretelefonerne.

OnePlus har udviklet “OnePlus Audio ID”, der giver dig en meget individuel lydoplevelse baseret på AI og personlige preferencer ved en opsætning som minder om et besøg hos ørelægen. Så sættes lyden op som OnePlus regner med at ud vil kunne lide den.

Og så er jeg imponeret over hvor meget bas OnePlus har fået plads til i det lille kammer der nødvendigvis må være i en lille øretelefon. Oven i det, har OnePlus Buds Pro adaptiv aktiv støjreduktion, så du kan vælge om du vil have transparent, smart eller hård aktiv støjreduktion, der kan fjerne helt op til 40db støj.

Hvis du ikke vil høre musik, men blot fjerne omkringværende støj, har OnePlus lavet en “white noise remover” funktion, der giver dig aktiv støjreduktion uden at du lytter til musik. Ikke noget jeg personligt ville bruge, men det er jo op til den enkeltes reference. Du kan også bruge “Zen mode Air” som giver dig mulighed for baggrundsstøj (eller lyd hvis du synes det er det), hvor du kan høre alt fra fugle til lejrbål. Igen ikke en funktion jeg personligt selv vil bruge.

Podcast og telefonopkald lyder også godt, og den aktive støjreduktion virker godt. Den er ikke på niveau med f.eks. Sony WF-1000XM4 eller B&O Beoplay EQ som vi lige har testet, men til prisen er den mere end god. Den er aldeles fremragende. Den kan aktivt dæmpe ved 25 eller 40dB, og som sagt kan du også helt vælge at køre uden aktiv støjreduktion, hvis du er et sted hvor der ikke er så meget støj.

Men alt i alt – OnePlus Buds Pro lyder endog rigtigt godt, og for 1.200 kr får du rigtig meget lyd til pengene. Jeg mener klart at det er lyd fra den bedre del af markedet, og til prisen er de klart blandt de bedste jeg har hørt.

 

Yderst behagelige at have på, og lette at betjene

OnePlus Buds Pro, er meget behagelige at have på, på samme måde som AirPods Pro. Silikone propperne gør at du ikke får ondt i ørene af at gå med dem i langt tid, og den medfølgende app gør at du kan måle præcist hvilken silikone prop der passer bedst til dine ører.

Betjeningen af OnePlus Buds Pro er præcis på samme måde som Apple AirPods Pro. Du presser på stilken for at starte og stoppe musik, og presser flere gange for andre funktioner. Det virker præcist og godt, og gør det let at skifte numre og stoppe musikken. Du får et lille klik i øret når den har registreret dit tryk.

Øretelefonerne har en IP55 certificering imod vand og støv, og etuiet har en IPX4 certificering.

 

Batteritid ikke i top, men acceptabel

OnePlus Buds Pro kommer med op til 38 timer, hvis man spiller lavt og uden aktiv støjreduktion, men bruger du dem som man normalt gør, med aktiv støjreduktion slået til, og med positiv lydstyrke, så ligger batteritiden på 4-5 timer per afspilning, og så har du yderligere 23 timer i batteri-etuiet. Det er ikke lige så meget som f.eks. Sony WF-1000XM4, der kan spille op 8 timer med aktiv støjreduktion, men igen, de koster også en del mere.

Til gengæld er de hurtige at genoplade. Etuiet kan få yderligere 10 timers batteritid på 10 min. med Warp Charge, og du kan også oplade etuiet med trådløs Qi opladning.

Batteritiden er godkendt, men imponerer ikke.

 

Konklusion

OnePlus Buds Pro er et imponerende sæt in-ear øretelefoner, hvor du får ekstremt god lyd til prisen.

Designet er yders elegant og genkendeligt, og især den mat sorte model vi testede er i min optik pæne. Og for 1.199,- får man rigtig god lyd, et smukt design og god betjening uanset om man bruger dem på Android eller iOS.

Vi kvitterer med “Recordere.dk anbefaler”, og kan klart anbefale at man tager OnePlus Buds Pro med i overvejelserne hvis man er på jagt efter en konfirmationsgave eller et par in-ears til eget brug.

OnePlus Buds Pro
Design
Lyd (ud fra størrelse)
Batteri
Komfort9.0
Batteritid
Brugervenlighed
Pris (Value for money)
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Virkelig god lyd til prisen
Flot design
Minus
Batteritid til den lave side
4
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.