Forside Produkter Mobil

Den nye YouTube Music-app til håndleddet virker kun på Samsungs nye ure

-

YouTube Music-kunder skal ud og investere i nyt smartur, hvis de vil have glæde af den nye app.

YouTube Music er langt fra den største udbyder af streamet musik på markedet, når det gælder abonnementer. Og dette til trods for, at YouTube formentlig er den største streaming-udbyder, hvis man udelukkende måler på antallet af sete videoer eller måske endda overførte bytes.

Men YouTube Music, og tjenestens ejer, Google, har netop gjort det lidt sværere for dem selv at kapre nye kunder. I modsætning til eden største musikstreaming-tjeneste, Spotify, har YouTube Music nemlig valgt at lukke af for en række kunder med ældre hardware. I hvert fald, når musikken skal afspilles fra håndleddet.

Annonce:

YouTube Music har stort set været fraværende fra Googles smartursplatform, Wear OS, siden Google Play Music blev lukket og lagt ind i YouTube Music-tjenesten. Da det for eksempel kan være ganske praktisk at lade smartphonen blive hjemme, når man løber en tur, kan streaming af musik fra smarturet være en ret attraktiv feature.

Men hvor Spotify gør dette muligt på sin nye Wear OS-app, er det ikke muligt med YouTube Music. Og desuden kommer den nyeste version af YouTube Music slet ikke til at køre på andre platforme end Samsungs nye smarture lige foreløbig.

Kun Galaxy Watch4 indtil 2022

Hvis du med andre ord har et ældre Wear OS-ur, skal du ikke regne med at kunne bruge YouTube Music overhovedet. Som 9to5Google skriver, kræver den nyeste version af app’en nemlig Wear OS 3, altså den nye smarturs-software som Google har udviklet i konsultation med Samsung.

Sidstnævnte har som bekendt skiftet selskabets Tizen-software ud med Wear OS 3 på de nyeste Galaxy Watch4-modeller, og til gengæld ser det ud som om, Google lader Samsung få Wear Os 3 eksklusivt indtil engang i 2022. Nye smarture fra bl.a. Fossil kommer til at få Wear OS 3 ombord som en opgradering, men altså først om flere måneder.

Først på det tidspunkt vil andre Wear OS-smarture end Samsung Galaxy Watch4-modellerne understøtte YouTube Music (app’en findes også til Apple Watch). Men selv, når det sker, bliver det uden streaming. Du vil udelukkende kunne afspille musik, der er lagret på uret og hentet via selve app’en. 9to5Google skriver tilmed, at uret skal være koblet til en oplader før du kan downloade sangene.

Så selv om dit nye Wear OS-smartur har LTE ombord, kan du ikke streame musik til uret og så videre til dine trådløse øretelefoner med YouTube Music. Det kan undre, at Google ikke har gjort mere ud af firmaets egen tjeneste, når nu den nyeste version af Spotify-app’en både understøtter streaming og virker på ældre versioner af Wear OS. Men måske kommer disse features i en fremtidig version i stedet.

Annonce:
Forrige artikelPriskrig på 1.000 Mbit bredbånd (Opd. YouSee med)
Næste artikelTEST: OnePlus Buds Pro – Fantastisk lyd til en fantastisk pris
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.