Forside * Featured

Den næste iPhone kan have et trumfkort: Satellit-kommunikation

-

Mangel på mobildækning kan muligvis være et overstået kapitel for iPhone-brugere, hvis en ny udmelding fra Apple-spåmanden Ming-Chi Kuo holder stik.

De fleste af os bor og lever steder, hvor der er enten rigeligt eller i det mindste sparsom mobiltelefoni-dækning. Måske irriteres du dagligt over de der få kilometer på vejen til jobbet, hvor der altid er dårlig dækning. Men de fleste Recordere-læsere bor næppe oppe på et bjerg eller langt ude i skoven, hvor det kræver, at man sætter sig ind i en bil og kører adskillige kilometer bare for at finde et mobilsignal.

Annonce:

Hvad der dog er mere sandsynligt, er at der er nogle af jer læsere, der en gang imellem rejser ud til steder, hvor der netop ikke er noget som helst dækning. Hvad enten det handler om fjeldvandringer i Norge, campingture i ødemarken eller blot en tur ud på havet i en lidt større båd, så kan den slags ture sagtens resultere i manglende mobildækning.

I sådanne situationer kan man måske nok ønske sig en satellittelefon á la dem, man ofte ser i Hollywood-film, eller et mobilt satellit-hotspot. Men begge dele kan snart blive unødvendige, hvis man er iPhone-bruger og planlægger at købe den næstkommende iPhone. Den kan nemlig have satellitkommunikation indbygget fra fabrikken.

Det er i hvert fald den seneste udmelding fra den normalt ret troværdige Apple-spåmand Ming-Chi Kuo, ifølge 9to5Mac. Ifølge Kuo og hans kilder i produktionsmiljøet, kommer mindst en af årets kommende iPhone-modeller til at have Qualcomms X60-modem ombord i en version skræddersyet til iPhone, der kan ringe og SMS’e via satellit.

Har været undervejs i et par år

Hvis rygterne holder vand, kan det blive en stor fordel for Apples markedsandele. Det er naturligvis ikke umuligt, at andre smartphones snart følger trop, hvis der er hold i rygterne, men p.t. er det endog meget småt med smartphones på markedet, der både kan koble sig på antennemaster og satellitter (GPS undtaget, naturligvis).

Engang kunne man lave sin iPhone om til en satellittelefon med et Satsleeve-cover fra Thuraya. Men det er siden udgået. I dag kan man i stedet bruge et mobilt satellit-hotspot som iPhonen så kan kobles på. Men måske bliver også disse snart unødvendige. (Foto: Thuraya)

Der gik allerede rygter om en satellit-funktion i iPhone i 2019, men dengang sagde kilderne med kendskab til sagen, at Apple regnede med at denne først ville dukke op i 2024. Der er dog tilsyneladende allerede godt gang i salget af abonnementer til Elon Musks satellit-Internet-tjeneste Starlink, så måske vil Apple simpelthen sørge for at disse abonnenter også kan gå på nettet fra en iPhone.

Det kan naturligvis også være, at rygterne simpelthen ikke holder. Det er dog sjældent, at Ming-Chi Kuo rammer ved siden af, når vi er så tæt på en iPhone-lancering, som vi er nu. De fleste forventer, at der dukker mindst én ny iPhone op i butikkerne i løbet af september. Men det kan naturligvis være, at versionen med satellitfunktion først dukker op senere på året.

Hvis det sker, skulle det være såkaldt LEO-satellitkommunikation, som iPhone vil understøtte. LEO står for Low Earth Orbit. iPhone-ejere kan dog roligt regne med at det vil koste ekstra at ringe via satellit, og billigt bliver det næppe. Til gengæld kan det være, at danske iPhone-ejere i sagens natur vil kunne tegne et abonnement udenfor Danmark og spare nogle penge på den måde.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.