Forside * Nyheder

Apples mareridt: Ny blog afslører udbredt sexchikane og racisme

-

Medarbejdere har samlet over 500 vidnesudsagn om diskrimination forskellige steder i organisationen og slipper dem nu langsomt ud under overskriften #AppleToo.

For en måned siden måtte topchefen hos spilgiganten Activision Blizzard forlade sin post. Det skete efter en massiv skandale begyndte at rulle, der bl.a. har resulteret i et søgsmål mod firmaet over seksuel chikane.

Annonce:

Activision Blizzards HR-chef måtte også sige farvel, efter anklager om at have ignoreret klager og fjernelse af beviser for kønsdiskrimination og racisme. Angiveligt har kulturen hos spilfirmaet været ganske ubehagelig for kvinder at befinde sig i og dette har i løbet af august måned fyldt tech- og spilmedierne.

Men nu ser det ud til at være Apples tur. En gruppe anonyme Apple-medarbejdere forsøger under overskriften #AppleToo at påpege, at Apple ligesom Activision Blizzard har en problematisk kultur fyldt med diskrimination over køn, race og seksualitet. Navnet på bevægelsen er naturligvis også en henvisning til #MeToo-fænomenet.

Efter så småt at være begyndt på sociale medier, har #AppleToo nu bevæget sig over på platformen Medium, hvor medarbejdergruppen er begyndt at publicere de historier, de har samlet ind. Dem er der flere end 500 af, siger gruppen, og disse vidnesudsagn er blevet samlet ind gennem kontakter skabt på en website sat op til lejligheden, Appletoo.us.

Samme folk som stod bag Blizzard-afsløringerne

IT-sikkerhedsteknikeren Cher Scarlett hjalp Activision Blizzard-medarbejderne med at afsløre de ubehagelige arbejdsforhold i firmaet. Det er også hende, der nu hjælper de anonyme Apple-folk. Hun forklarer, at gruppen kun vil publicere fem vidnesudsagn ad gangen, fordi der ofte er tale om ret hård læsning.

Det kan der være noget om. En medarbejder, tilsyneladende fra Apples support-afdeling, oplevede, at hendes chef gjorde seksuelle tilnærmelser og endda bad hende sende ham billeder af hende selv i lingeri-undertøj. Medarbejderen havde et langtidssygt barn og var midt i en skilsmisse og turde derfor ikke andet end at gøre, som chefen sagde, af frygt for fyring.

Medarbejderen sagde endelig fra, efter chefen organiserede, at hun flyttede med, da han blev forfremmet. Da hun nægtede, og i stedet bad om at rykke over til en kvindelig chef, ville sidstnævnte have en forklaring. Medarbejderen fremlagde historien, til hvilken den kvindelige chef blot svarede, at ”kvinder nogle gange var nødt til at gøre den slags for at komme frem i verden”.

De første historier på #AppleToos Medium-blog handler også om racisme blandt medarbejderne i Apple-butikker i Storbritannien og andre former for diskrimination. Apple har i skrivende stund ikke kommenteret på historierne i sig selv. Firmaet udsendte dog en kort respons, da #AppleToo-fænomenet først begyndte at røre på sig.

I udmeldingen hedder det bl.a.: ”Vi tager alle tilfælde af denne slags alvorligt og efterforsker problemerne, så snart de fremlægges af medarbejdere. Vi respekterer de involveredes privatliv og kan derfor ikke diskutere enkelte personsager.”

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.