Forside Produkter Mobil

Satellit-funktionen i den næste iPhone kommer kun i få lande

-

Der bliver kun tale om beskeder og nødopkald – og kun helt udenfor dækningsområderne

Hvis den næste iPhone – som vi tentativt kalder iPhone 13 – får satellitkommunikation ombord, bliver det i begrænset omfang. Det siger en af de mest træfsikre kilder til forhåndsinformation om Apple-lanceringer, Mark Gurman fra Bloomberg.

Annonce:

I sit seneste nyhedsbrev ser Gurman ud til at kunne bekræfte tilstedeværelsen af en lettere modificeret version af Qualcomms X60-chip i iPhone 13, hvis man læser mellem linjerne. Men han råder spændte iPhone-fans til at slå koldt vand i blodet. 

Hvis rygterne taler sandt, og X60-chippen kommer til at kunne håndtere satellitkommunikation, bliver det ifølge Mark Gurman kun i enkelte, udvalgte markeder, i hvert fald til at starte med. Det betyder formentlig, at Danmark ikke er med i første omgang.

Snarere bliver der tale om områder med store landområder uden mobildækning, som f.eks. USA og Canada, men også steder som Australien og nationer på den arabiske halvø. Og selv i disse markeder, forklarer Mark Gurman, bliver der kun tale om satellitdækning på steder, der slet ikke har mobildækning.

Apple vil opsende egne satellitter

Med andre ord skal man ikke nødvendigvis forvente at kunne supplere sin lokale mobildækning med satellitkommunikation. Du kommer ikke til bare at kunne slå over i satellit-tilstanden på din smartphone, bare fordi der kun er en enkelt streg på dæknings-ikonet på smartphonens skærm.

Og du skal slet ikke regne med at kunne bruge satellit-dækningen til dataoverførsler, hvis man skal stole på tidligere udtalelser fra Mark Gurman. Kort efter at Ming-Chi Kuo bragte nyheden om at iPhone måske får satellitfunktion ombord, fløj Gurman i det digitale blækhus.

Her forklarede han, at hans kilder indikerede, at der kun ville blive tale om beskeder i form af SMS’er og nødopkald via satellit. Med andre ord er funktionen langt mindre brugbar end først antaget, og danskere skal næppe regne med at kunne sejle ud med en båd og nyde hurtige dataforbindelser og sludren over telefonen på åbent hav. 

Apple har ifølge Gurman planer om at opsende sine egne satellitter i stil med, hvad Elon Musks SpaceX har gjort. Men disse planer ligger mange år ude i fremtiden, og det vides endnu ikke, om disse skal anvendes til brugerkommunikation og Internetforbindelser, sådan som SpaceX’ Starlink-satellitter kan. 

Annonce:
Forrige artikelTop Gun: Maverick-udvidelse til Flight Simulator flyttet til filmens premieredato
Næste artikelTest: Qnap TVS-h1288X NAS
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.