Forside * Nyheder

AirPods kan blive ørernes sundheds-schweizerknive

-
Foto: Shutterstock.com

De populære øretelefoner vil snart kunne tage din temperatur, sørge for at du holder ryggen rank og hjælpe dig med at høre, hvis man skal tro de seneste rygter.

Man kan gøre andre ting med ørerne end lytte. Det lader i hvert fald til at være holdningen hos Apple, der har planer om at udnytte, at de har fået adgang til millioner af menneskers ører verden over.

Det sidste er naturligvis sket via verdens mest populære, trådløse øretelefoner, AirPods. Indtil videre har disse været primært fokuserede på afspilning af lyd, og måske endda primært musik og podcasts fra Apple Music.

Annonce:

Men Wall Street Journal har talt med kilder, der mener at vide, at Apple har planer om langt mere end det. Ifølge kilderne har Apple udviklet en prototype af en kommende AirPods-model, der kan fungere som en slags schweizerkniv for ørerne og måling af forskellige kropslige data. Det er alt sammen et led i Apples overordnede sundheds-strategi.

Der er allerede flere øretelefon-modeller på markedet, der kan tage din puls, men den nye prototype beskrevet af Wall Street Journals kilder, skulle også kunne tage din temperatur. Og hvorfor ikke? Øret er jo netop et af de steder, vi traditionelt har stukket termometre ind for at tjekke kropstemperaturen.

Ret ryggen!

Men derudover udforsker Apple angiveligt også brug af nye, mere nøjagtige sensorer til at holde øje med, hvordan dit hoved hælder. Ved at tracke bittesmå bevægelser over tid og proppe dem ind i en algoritme skulle dette kunne sige noget om din rygs holdning og minde dig om at rette den, hvis nødvendigt.

Måske mest interessant på den lange bane er dog at Apple ifølge kilderne vil springe med på den konvergens-bølge, der lige nu breder sig til flere og flere øretelefon-producenter: Sammensmeltningen med høreapparat-teknologierne.

Rigtige høreapparater er møgdyre og kræver som regel, at du skal igennem et lægeforløb, før du kan få tilskud til dem. Af samme grund håber en hel række øretelefonproducenter på at kunne kapre det formentligt ret så store marked, der består af folk med kun mildt høretab, og som bare engang imellem gerne vil kunne stikke en øretelefon i øret og høre lidt bedre.

Tidligst i 2023

Apple er nu officielt et af disse firmaer, efter at AirPods Pro har fået en funktion ombord, der kan hjælpe brugeren med at høre samtaler i rum med dårlig akustik eller masser af støj. Men ifølge Wall Street Journals kilder går ambitionerne endnu længere.

Apple vil angiveligt gøre det muligt at bruge AirPods som ”rigtige” høreapparater, der kan indstilles efter brugerens høretab og øvrige behov. Dette vil dog formentlig kræve godkendelse hos sundhedsmyndighederne i verdens lande – men det er naturligvis en proces, Apple allerede kender fra Apple Watch.

Som altid skal man tage rygter som disse med langt mere end et gran salt. Det skal dog siges, at Wall Street Journal er et respektabelt medie, der som regel tjekker sine kilder grundigt. Men disse kilder siger endda selv, at ingen af funktionerne dukker op før kalenderen mindst viser 2023 – hvis overhovedet.

Det ville ikke være første gang, vi hørte relativt troværdige rygter om et Apple-produkt, der aldrig blev til virkelighed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.