Forside * Nyheder

Du må ikke købe danske Jabras nye, ultra-diskrete øretelefoner endnu

-

Enhance Plus er måske de mindste trådløse øretelefoner på markedet, men til trods for det danske ophav starter de kun karrieren på det amerikanske marked. Der er dog en god forklaring.

Vi kan godt være stolte af Jabra. De blander sig med Apple og Samsung i toppen af verdensranglisten, når det gælder salg af trådløse øretelefoner, og er også pænt langt fremme, når det gælder de nyeste innovationer på området. Men selv om Jabra er dansk, kommer deres nyeste øretelefoner ikke på markedet herhjemme til at begynde med.

Annonce:

Og det kan ærge specielt to grupper, der bruger trådløse øretelefoner: Dem, der godt kan lide, at øretelefoner er så diskrete som muligt, og folk med nedsat hørelse i mindre-til-moderat grad. Det er nemlig de sidste, som den nye model, Enhance Plus, er rettet imod.

Det er på grund af det sidste, at du ikke kommer til at kunne købe Enhance Plus i Danmark i første omgang. Ifølge en pressemeddelelse fra Jabra kommer de i første omgang på markedet i USA, og derefter vil andre lande følge, efterhånden som lovgivningen tillader dem. Med andre ord kan det sagtens være, at Enhance Plus kommer på danske butikshylder, bare ikke lige nu.

”Indbygget” høreapparat

Når det forholder sig således, er det fordi Enhance Plus indgår i en efterhånden voksende kategori af trådløse øretelefoner, der også kan bruges som høreapparater til folk med milde tilfælde af nedsat hørelse. Med andre ord betræder de forsigtigt grænsen mellem. forbrugerteknologi og medicinalteknologi, hvoraf den sidste kategori naturligvis er langt mere gennemreguleret.

I USA har sundhedsmyndighederne, FDA, dog tilladt at trådløse øretelefoner med visse teknologier ombord kan markedsføres som høreapparater – men som nævnt kun til folk med mildt nedsat hørelse. Enhance Plus er med i denne kategori, fordi øretelefonerne kan isolere og forstærke samtaler, selv i lokaler med masser af baggrundsstøj.

Enhance Plus-modellen er ikke alene om at kunne dette. Øretelefoner fra Nuheara har haft funktionen ombord i årevis, og en anden producent med danske rødder, Bragi, har også præsenteret modeller med denne teknologi. Senest har Bose sendt en model på markedet, der er formet som et traditionelt høreapparat (hvor det meste af elektronikken sidder bag øret), og som må sælges i almindelige butikker i USA.

50% mindre end Elite 75T

Jabra har også et svar på dette, nemlig den avancerede Enhance Pro-model, der dog koster over 10.000 kroner og er mere som et rigtigt høreapparat. Men selv, hvis du ikke har nedsat hørelse, er det alligevel værd at holde øje med Enhance Plus, især hvis du godt kan lide, at dine wearables er diskrete.

Enhance Plus er nemlig 50% mindre end Jabras populære Elite 75t-model. De er altså meget diskrete og fylder meget lidt i øret, til trods for at Jabra skriver, at batterilevetiden pr. opladning er hele 10 timer. Du skal dog næppe regne med, der er tale om 10 timer med konstant musikafspilning. Jabra gør dog en del ud af, at også musiklyden i øretelefonerne er i top.

Det minimalistiske design betyder ikke bare, at øretelefonerne er mindre synlige, men måske er de endda små nok til ikke at give problemer, hvis man har dem på, når hovedet hviler på en pude. Ligesom de nye Nura-øretelefoner kan de indstilles efter din hørelsesprofil, men de har i sagens natur ikke traditionel ANC ombord, eftersom de er lavet til at reducere baggrundsstøj og fremhæve samtaler.

Jabra vil melde prisen ud senere, skriver firmaet i sin pressemeddelelse, hvor der også står, at lanceringen i USA sker henimod slutningen af året. For andre fans af trådløse øretelefoner kan det om ikke andet være et signal om, hvor små, øretelefoner rent faktisk kan blive, og hvad vi kan forvente på forbrugerniveau i en nær fremtid.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.