Forside Nyheder

Apple beder om udsættelse på Epic-dom

-

Firmaet vil prøve at trække den pålagte åbning for alternative betalingsmetoder indtil appelsagen går i gang.

Da der for nogle uger siden faldt dom i retssagen mellem Epic Games og Apple, var det nærmest en salomonisk dom, der tilgodeså begge parter. I 9 ud af de 10 anklagepunkter, som Epic havde sagsøgt Apple for, dømte dommer Yvonne Gonzalez Rogers til fordel for Apple.

Det fik Apple til at kalde dommen for ”en overvældende sejr”, men det er nok kun, når man kigger på antallet af anklagepunkter. Det sidste anklagepunkt, hvor der blev dømt til fordel for Epic Games overskygger nemlig flere af de andre punkter. Her blev Apple dømt til at tillade, at apps kan linke ud til betalingsmekanismer, der ikke står Apple på.

Annonce:

Dommer Gonzalez Rogers fastslog, at Apple bryder konkurrencelovgivningen i firmaets hjemstat, Californien, når de tvinger brugerne og udviklerne til kun at anvende Apples egen betalingsteknologi, når der for eksempel købes ting i et spil.

Fordi Apple derved kan tage 30% i kommission, er det en af Apples største indtægtskilder, så det er klart, at tech-giganten vil kæmpe for at beholde status quo. De færreste var overraskede, da Apple valgte at appellere dommen af samme årsag, og til trods for at dommen generelt faldt ud til firmaets fordel. Epic appellerede også.

Dommer Gonzalez Rogers påladge Apple senest at indføre mulighed for anvendelse af eksterne betalingsmetoder til december. Men det har Apple nu bedt om udsættelse på. Ifølge retsdokumenterne mener Apple ikke, at de på forsvarlig vis kan indføre de nye systemer og gennemføre de nødvendige tests inden da.

Ubeskyttede Apple-brugere

Apple har bedt om, hvad der i det amerikanske retssystem hedder en ”stay”. Med andre ord har Apple bedt om at få sat dommen i bero, sådan at de ikke behøver implementere nogle nye systemer, før appelsagen er afgjort.

Apple skriver, at dette ”vil gøre det muligt for Apple at beskytte sine forbrugere og sin platform, mens firmaet udreder de komplekse og hurtigt skiftende lovmæssige, teknologiske og økonomiske betingelser” i sagen.

Apple argumenterer ydermere i anmodningen, at Apple mister sine sikkerhedskontroller, hvis app-udviklere kan lægge links ind i apps til eksterne betalings-interfaces: ”Selv om Apple kan kontrollere det link, som udvikleren lægger ind i den version, der indsendes til godkendelse, er der intet til hinder for, at udvikleren kan ændre linket senere.”

”Dertil kommer at Apple ikke har nogen mulighed for at kontrollere, om brugerne rent faktisk har modtaget de varer, de har betalt for. Apple modtager i forvejen hundredetusindvis af indrapporteringer hver dag, og eksterne betalingslinks vil kun øge denne byrde”, skriver firmaet. Det vides ikke, hvornår retten afgør, om Apple får sin udsættelse, men det forventes at blive snart.

Den administrerende direktør for Epic Games, Tim Sweeney, benyttede lejligheden til at fyre en morfar-vits af:

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.