Forside Nyheder

Adele fik Spotify til at fjerne shuffle-funktion

-

Fremover skal albums sættes til shuffle manuelt og sange afspilles ikke i tilfældig rækkefølge som standard.

Der er hård konkurrence på streaming-fronten. Spotify sidder stadig på toppen, når det gælder musik-streaming, men det svenske firma ved også godt, at det ikke er en position, man kan tage for givet.

Derfor benytter Spotify enhver lejlighed til at vise, at de fortjener førstepladsen, og justerer hele tiden efter markedsbetingelserne (selv om firmaets lossless-udbud stadig lader venter på sig). Det har vi nu set endnu et eksempel på.

Annonce:

En af konkurrenceparametrene på musikstreaming handler om forholdet til kunstnerne. Et dårligt forhold kan være katastrofalt, som da Taylor Swift i sin tid trak alt sit nyeste indhold fra Spotify, fordi hun ikke mente, tjenesten betalte sangskriverne penge nok for streaming af deres værker.

Det lærte Spotify af. Og af samme grund ser det ud som, tjeneste stod ret og gjorde honnør, da endnu en super-popstjerne, Adele, for nylig kom med et fromt ønske. Det handlede om den automatiske shuffle-funktion.

Adeles eneste ønske

Før i tiden ville Spotify afspille sange fra albums i tilfældig rækkefølge, bedre kendt som ”shuffle”, med mindre, du selv gik ind og ændrede på dette i indstillingerne. På den reklamefinansierede gratis-udgave, Spotify tilbyder i visse lande, er det ikke engang muligt at fjerne den automatiske shuffle-funktion.

Men nu har Spotify ændret på denne fremgangsmåde, og albums afspilles i stedet automatisk i den rækkefølge, kunstnerne oprindeligt har ønsket det – den samme rækkefølge, som lytteren oplever, hvis vedkommende køber albummet på et fysisk medie. Hvis du vil afspille et albums sange i tilfældig rækkefølge, skal du indstille dette manuelt under afspilning af et track.

Det sidste er tilsyneladende sket efter adskillige henstillinger fra kunstnerne, skriver BBC. Men det var Adele, der fik Spotify til at tage skridtet, ser det ud til. Adele skrev på Twitter, at respekten for kunsternes valgte rækkefølge var ”det eneste ønske”, sangerinden havde i den ”evigt foranderlige musikindustri”.

Musik ”fortæller historier”

Adele udtrykte formentligt mange kunstneres ønske, da hun skrev: ”Det er ikke for ingenting, at vi gør så meget ud af og tænker så meget over vores trackliste, når vi udgiver albums. Vores kunstform fortæller historier, og historier bør lyttes til som de oprindeligt er tiltænkt”. Adele er aktuel lige nu med en ny historie, nemlig hendes seneste album, ’30’.

Spotify var da heller ikke sene til at udnytte situationen. De skyndte sig at vise, at Spotify gør en masse for at holde forholdet til kunstnerne varmt ved at svare på Adeles tweet med ordene ”Alt for dig” fulgt op af emojis med foldede hænder og stjerneglimt.

Det er ingen ny udvikling, at musikkunstnere gerne vil holde deres albumrækkefølge intakt. I 2010 sagsøgte den legendariske rockgruppe Pink Floyd det nu hedengangne pladeselskab EMI, fordi de leverede gruppens sange til enkelt-downloads på iTunes. Pink Floyd vandt retssagen.

Annonce:
Forrige artikelNy rekord: Nogle YouSee-kunder stiger 69 kr/måned for TV
Næste artikelNy generation af Digital Post er forsinket
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.