Forside Nyheder

Ny Nintendo-nostalgi: The Legend of Zelda som bip-spil

-

I anledning af den legendariske spilseries 35-års jubilæum gentager Nintendo Game & Watch-succesen fra sidste år med endnu en spilklassiker.

For lidt over et års tid siden gjorde Nintendo noget, der kunne få alle spil-nostalgikeres hjerter til at pumpe blodet lidt ekstra hårdt rundt i kroppen. De sammenføjede to ting, der aldrig tidligere havde været sammenføjede, men som alligevel endte med at være voldsomt nostalgiske.

Den ene ting var ’Super Mario Bros.’-spillet fra den populære Nintendo Entertainment System-konsol, den anden var det håndholdte Game & Watch-format, som alle, der var børn i de tidlige firsere kendte som ”bip-spil”.

Annonce:

Mario havde tidligere optrådt på det populære, orange, dobbeltskærmede ’Donkey Kong’-spil i Game & Watch-serien. Men ’Super Mario Bros.’ var ikke en del af den første generation af den populære serie. Og sådan er det også med Nintendos nyeste skud på nostalgi-stammen.

’The Legend of Zelda’ blev et af de andre, store verdenshits på Nintendo Entertainment System, da spillet blev lanceret i 1986, og Zelda-serien kører stadig. Det seneste indspark i serien, ’Skyward Sword HD’, landede i sommer. Med mindre, man altså tæller den nyeste nostalgi-version med, der udkommer i anledning af Zelda-seriens 35-års jubilæum.

Nyt, men også retro

Ligesom på sidste års ’Super Mario Bros’ Game and Watch-spil er den originale version af seriens første afsnit inkluderet. Men originalen er langt fra alene. ’The Legend of Zelda’ får følgeskab af opfølgeren ’Zelda II: The Adventure of Link’, der også udkom på NES, samt ’Link’s Awakening’, der var et hit på Game Boy.

Med andre ord er ’The Legend of Zelda’ i Game & Watch-versionen en retro-udgave af en slags håndholdt spilkonsol, der aldrig tidligere har fandtes, selv om den ser sådan ud. Nintendo producerede i 1989 Game & Watch-spillet ’Zelda’, men dette var i højere grad inspireret af ’Zelda II’. Der er dog et enkelt element fra de glade bip-spildage med i den nye pakke.

Spillet ’Vermin’ udkom som Game & Watch-spil i Japan i 1980 og bredte sig siden til andre dele af verden. ’Vermin’ går i al sin enkelhed ud på at slå muldvarpe oven i hovedet, når de stikker hovedet op af jorden, og til trods for den lettere politisk ukorrekte dyremishandling har Nintendo valgt at inkludere spillet her. Det sker dog i en til lejligheden redesignet version, hvor Link optræder som hovedfiguren i spillet.

Som Switch-ejere vil vide, kan man spille Zelda-spillene i håndholdt tilstand via Switch Online. Men for dem, der er gamle nok til at huske de original Game & Watch-spil er Switch-oplevelsen næppe den samme – også selv om Zelda-serien først kom til efter de fleste havde mistet interessen for bip-spil.

’The Legend of Zelda’ i Game & Watch-versionen kan købes nu for 499 kr.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.