Forside * Nyheder

Ridley Scott bekræfter: ’Blade Runner’- og ’Alien’-serier er på vej

-

To af science fiction-genrens største milepæle får nu hver en serie, men vi skal næppe forvente at se noget til dem før om et par år.

Fans af Ridley Scotts film – især to af dem – kan godt begynde at glæde sig. I forbindelse med at instruktøren er i pressen for tiden for at promovere sin film ’House of Gucci’, har han afsløret, at der er et par nye, spændende serier på vej.

Den ene kendte vi allerede til. Det er en serie baseret på ‘Alien’-universet, og som er kommet til verden gennem et samarbejde mellem Scott og Noah Hawley, der er mest kendt for at have stået bag serien ’Fargo’.

Annonce:

Hawley har med andre ord god erfaring med at tage en film og lave en serie ud af den ved at bygge videre på seriens univers. Og det er angiveligt præcis, hvad der sker i den kommende serie. Serien vil foregå på Jorden og har ingen direkte forbindelse til Ellen Ripley og de øvrige ‘Alien’-film (inklusive ’Prometheus’ og ’Alien: Covenant’)

Rygterne om ‘Alien’-serien var løbet i forvejen. Men da Scott gav interview til BBC i forbindelse med ’House of Gucci’, afslørede han også, at der er en ny ’Blade Runner’-serie på vej. Og det var nyt for de fleste.

Færdigskrevet pilot

’Blade Runner’ har som bekendt været besøgt på film to gange, samt i en række kortfilm lavet direkte til nettet. Senest er der kommet en animeret serie til, lavet af japanske Anime-kunstere, der hedder ’Blade Runner: Black Lotus’.

Men ifølge Scott er den nye serie en live-action-serie. Men vi ved endnu ikke, om der er tale om en udvidelse af ‘Blade Runner’-universet eller en form for reboot. Dog er ‘Blade Runner’-projektet tilsyneladende længere fremme end ‘Alien’-projektet.

Scott sagde nemlig til BBC, at pilot-afsnittet for ‘Blade Runner’-serien allerede er skrevet, og at han sammen med sit hold er i gang med at sammensætte seriens ’bibel’ (den guide, der udstikker retningslinjer for visuel stil med mere).

‘Alien’-serien er også under udvikling, men her er seriens pilotafsnit stadig i gang med at blive skrevet, ligesom serie-biblen stadig er i de tidlige stadier. ’Blade Runner’-serien ser med andre ord ud til at være produktionsklar inden så længe, mens der nok går lidt længere med ‘Alien’-serien.

Vi skal under alle omstændigheder næppe forvente at se noget som helst på den front før 2023.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.