Forside * Featured

TEST: IKEA SYMFONISK bordlampe 2. generation

-

IKEA er klar med 2. generation af deres SYMFONISK bordlampe, der nu har fået udskiftelig skærme og et væsentligt pænere design – Og så lyder den også godt. Vi har testet den.

IKEA har de sidste par år samarbejdet med Sonos, og det er der indtil nu kommet en række spændende produkter ud af. Senest var det billedrammen, som vi testede tidligere på året, og nu er IKEA så klar med 2. generation af deres SYMFONISK Bordlampe.

Lampen har fået en god opdatering, som gør at du nu bl.a. kan vælge mellem flere forskellige lampeskærme. Den første generation fik desværre aldrig den mulighed, men godt IKEA er klar med det nu. Dog kan man lige nu kun vælge mellem to forskellige modeller, men man kan også købe højttaleren som lampefod alene, og så selv finde en skærm der passer. Det er dog ikke lykkedes mig at finde nogen der passer, så lige nu er der kun de to fra IKEA.

Annonce:

Den nye højttaler fra IKEA understøtter Sonos S2, så du kan bruge den sammen med andre Sonos eller IKEA SYMFONISK højttalere.

Vi har testet IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation, og her er hvad vi synes.

 

Udpakning og installation

IKEA SYMFONISK Bordlampe kommer i en æske der udover lampefoden med indbygget Sonos højttaler, også har et 2 meter elkabel, og så får du i en æske ved siden af lampeskærmen som enten er af glas eller tekstil. Du kan få bordlampen i enten mørk eller hvid.

 

Tænd og sluk knap

Lampefoden er cirkulær og i beklædt med stof der gemmer på den indbyggede højttalerenhed. På forsiden finder man en enkelt trykknap, der gør du kan tænde og slukke lampen, og på modsatte side finder man Sonos betjeningsknapperne, med play/pause og lydstyrke op og ned.

I bunden finder man et strømstik, og så har højttalerlampen også et ethernetstik, hvis du ikke ønsker at bruge den trådløst. Personligt brugte jeg bare mit eksisterende trådløse netværk, og det fungerede fint.

 

Sonos kontrol knapper

Installationen er super let med Sonos nye NFC installation, hvor du blot holder din smartphone tæt på lampen, mens du står i Sonos App’en, så klarer den hele installationen og opdaterer firmwaren – hvis der er en sådanne – på højst et par minutter.

Du kan bruge E27 LED-pærer i lampen, og IKEA skriver at man maksimalt må trække 15W fra lampefatningen.

Design og installation er godkendt.

 

Hvordan lyder den

IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation minder i min optik meget om den oprindelige Sonos PLAY:1. Den har en god dybde og en elegant mellemtone/diskant. Men et tip skal lyde herfra, at sørge for at køre Sonos TruePlay tuning af højttaleren efter installation, så får du den bedste lyd.

Som sagt minder den mig om PLAY:1. Den giver god og bred lyd uanset om det er akustisk eller hård rock du smider efter den.

 

Jeg testede den med bl.a. Adele’s 25 og 30 album, og selvom klokken ikke er helt oppe og ringe, fordi man nogle gange kan have svært ved at adskille vokal og instrumenter, så lyder den faktisk rigtigt godt ud fra sin størelse.

Den har et bredt sweet-spot, og lyder godt nærmest hele vejen rundt, når du går omkring den.

IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation kan også bruge som stereo-par, men desværre havde IKEA kun sendt en højttaler til testen, så derfor må vi desværre melde pas, for at fortælle hvordan de lyder som stereo-par, eller som baghøjttalere til f.eks. en Sonos Arc soundbar som de kan bruges sammen med.

Højttaleren har ikke indbygget mikrofon, som f.eks PLAY One fra Sonos, men hvis du ikke har planer om at bruge den som smart højttaler gør det ingenting, og det er med til at holde prisen nede. Til gengæld har den ligesom de andre højttalere fra Sonos indbygget AirPlay 2, så du kan bruge den sammen med Apple udstyr

Men ud fra størrelse og pris, så er lyden i IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation klart godkendt.

 

Styr alt fra Sonos S2 universet

IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation bruger ligesom alt andet i SYMFONISK universet Sonos app, og det betyder at du kan bruge højttaleren i både multi-rum, stereo-par og som stand-alone højttaler.

Bordlampen kræver Sonos S2, og den bliver automatisk en del af dit Sonos S2 øko-system, og det betyder at du skal ikke købe den, hvis du stadig ikke er skiftet til S2.

 

Konklusion

IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation er en god opdatering fra 1. generation af samme. Designet og udtrykket er mere moderne, og samlekvalitet og lyd er virkeligt god.

Men jeg håber virkelig at IKEA udvider udvalget af lampeskærme, eller jeg håber at folk med trang til “Hacked by IKEA” får lyst til at lave nogle flere lampeskærme med andre udtryk.

Men når det er sagt, så kan jeg sagtens se IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation på mit natbord, gerne som stereo-par, så jeg kunne bruge dem til baghøjttalere til den Sonos Beam 2. generation som er monteret til TV’et.

Men du kan roligt købe IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation, hvis du har brug for en dekorativ højttaler. For lyden skuffer ikke.

 

Pris og levering

IKEA SYMFONISK Bordlampe kan lige nu købes med glasskærm for 1.699,- og med tekstilskærm for 1.599,-, og findes i mørke og lyse modeller. Lampefod (højttaler) uden skærm koster 1.399,-

Pære købes separat.

 

Specifikationer

 • Bredde: 16 cm
 • Dybde: 16 cm
 • Højde: 20 cm
 • Kabellængde: 200 cm
 • Skærmdiameter: 25 cm
 • Skyggehøjde: 20 cm
 • Pære max. 15 watt
 • Sokkel for pære: E27

 

IKEA SYMFONISK Bordlampe 2. generation

8
Design 9.0
Lyd (ud fra størrelse) 7.0
Pris 8.0

Plus

 • God lyd ud fra pris
 • Sonos S2 kompatibel
 • Elegant design

Minus

 • Jeg savner nogle flere lampeskærme
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.