Forside * Featured

TEST: Mevo Start – Flere kameraer til live-streaming og møder

-

Vi har testet Logitech Mevo Start, der er er en streamingløsning for folk der gerne vil kunne skifte mellem flere kameraer i webmøder eller når de streamer til f.eks. YouTube eller Switch.

Logitech er klar med en spændende serie de kalder Mevo, der giver dig mulighed for at tilslutte flere kameraer som ét kamera eller separate, og så enten holde webmøder eller streame med flere kameravinkler. Mevo er faktisk et selskab som Logitech overtog i starten af året, og derfor nu er en del af “Logitech for Creators” divisionen hos Logitech.

Her kan du læse hvad vi synes om Mevo Start.

Annonce:

 

Udpakning og installation

Vi havde modtaget 3 Mevo kameraer fra Logitech, og oven i det havde de medsendt to tripods samt en bordstander, så det kunne testes ordentligt.

En æske med et Mevo Start kamera består udover af kameraet af et USB-A til USB-C kabel som kan bruges til kablet forbindelse eller opladning. For Mevo kameraet kan både køre kablet og trådløst.

 

Kameraet understøtter streaming i 1080/30p (1.920 x 1.080) opløsning, og har en kameravinkel på 83.7 grader. Den brede vinkel gør at man kan få endog rigtigt meget med i billedet, men gudskelov har Mevo gjort det muligt at man kan beskære billedet, hvis det tager for meget med. På forsiden finder man udover objektivet også en diode, der viser når kameraet er aktivt, og en indbygget mikrofon som kan bruges hvis du sidder tæt på kameraet.

 

På bagsiden finder man i toppen 4 dioder der viser batteristand når kameraet oplader, et 3,5 mm mini-jack som gør du kan tilslutte en ekstern mikrofon. Det kommer jeg tilbage til senere i testen. Du har også en tænd/sluk knap som også bruges når kameraet skal parres med app’en for første gang.

På bagsiden finder du også et USB-C stik som enten kan bruges til opladning af det indbyggede batteri, der tilbyder op til 6 timers batteritid, eller som kablet tilslutning af kameraet direkte til din computer. USB-C stikket kan også bruges til tilslutning af eksterne mikrofoner eller andre lydkilder. Og til sidst på bagsiden finder du en MicroSD/UHS-1 port, der gør det muligt for dig at optage det du streamer via kameraet.

I bunden af kameraet finder du en standard 5/8″-27 indgang, som passer til de fleste tripods, så du kan montere kameraet i den position som du ønsker.

Kameraet måler 8.7 x 3.4 x 7.5cm (L x B x H) og vejer 232 gram, og kameraet kommer i mat-sort farve, og belægningen var meget modtagelig for fedtede fingre.

Installationen foregår via Mevo Multicam App’en som findes til både iPhone og Android. Under installationen skal du blot vælge hvad trådløse netværk som du ønsker at koble kameraet til, og så eventuelt firmware-opdatere kameraet hvis der er en ny.

Installationen er simpel, og når de kameraer du ønsker er sat op i app’en er det blot at gå i gang.

 

Hvis du ønsker at bruge kameraet trådløst med din Windows PC eller Mac, kan dette gøres via software der kan hentes fra Mevo’s website. Bruger du det som almindeligt webkamera kan det blot tilsluttes via USB kabel, og så virker det som standard.

Som kablet kamera kan det bruges med alle de kendte mødeplatforme (Teams, Skype, Zoom sov). og trådløst kan du streame til bl.a. YouTube, Facebook, Twitch, Twitter og RTMP. Du kan også bruge OBS studio, og der sætte de kamera ind og så blande dem som det passer dig.

 

Kan bruge andre mikrofoner via mini-jack og smartphone app.

Hvis du vil have ordentlig lyd, og ikke bare web-kamera lyd, kan du på bagsiden tilslutte mikrofoner via enten USB-C eller mini-jack. I forbindelse med andre videoer jeg laver bruger jeg RØDE GO-II, og de virkede perfekt med Mevo, og skal bare tilsluttes ét af kameraerne og så kan det med Mevo app’en bruges på tværs af alle kamera.

Du kan også hente en mikrofon app til Mevo, som gør at du kan bruge din smartphone som en trådløs mikrofon, hvis du ikke har et eksternt mikrofon-sæt selv.

 

Hvad kan det egentlig bruges til ?

Mevo Start er ikke for enkeltbrugere, er ønsker ét web-kamera, der findes der masser af billigere og bedre løsninger, men er du f.eks. en lille web-shop eller YouTuber / Twitcher, der gerne vil have et lille studie uden at bruge alt for mange penge, så kan idéen bag Mevo Start være rigtig god. Du får mulighed for at lave både billede effekter og automatiske skift mellem kamera, så hvis du f.eks. præsenterer produkter, så kan du let skifte mellem de forskellige trådløse kameraer og på den måde lave et virtuelt show-room. Alt det via en app, som du kan streame direkte fra til f.eks. YouTube, Facebook, Vimeo, Twitter etc. Og det findes der ikke mange andre løsninger med Mevo Starts funktioner der kan.

 

Du kan simpelthen køre en hel stream på de største platforme trådløst, og så styre det hele fra din smartphone eller tablet. Du logger blot ind på YouTube eller Facebook, og så kører det trådløst derfra.

 

Der er mange muligheder i app’en, til at lave transitioner og grafik, og det gør det let for også ikke-tekniske brugere at bruge Mevo Start.

 

Kvaliteten halter dog lidt i forhold til prisen.

Mevo Start kameraet understøtter som tidligere skrevet en kvalitet på op til 1080/30p, og i den kvalitet plejer jeg selv at streame med en kvalitet på omkring 8 mbps. Det kan Mevo Start ikke rigtigt følge med på, hvis kameraet er installeret trådløst. Det går dog bedre hvis det er kablet, men så er en af fordelene ved Mevo sættet fjernet. Netop det faktum at kameraerne kan fungere trådløst.

Der er også en del forsinkelse når man kører kameraerne trådløst, hvor jeg opleverede mellem et halvt og helt sekunds forsinkelse på ting jeg gjorde og til at de skete på min monitor på telefonen i app’en.

 

Konklusion – Der findes billigere alternativer

Selvom Logitech Mevo er en rigtig god idé, så tænker jeg at de fleste streamere ville få en bedre løsning ved f.eks. at købe f.eks. tre Logitech Stream Cam og nogle USB forlængerkabler, og så bruge OBS Studio som er gratis. Selvfølgelig er det ikke trådløst, og det har heller ikke en trådløs app, men det kan løses med en fjernbetjenings app. Men vil du gerne have en ægte trådløs løsning, så kan du godt kigge på Logitech Mevo Start. Løsningen er klart god for små web-butikker og vloggere, der live-streamer fra events, fordi løsningen er let at transportere, og faktisk kan du bruge et LTE modem (mobilnet) og så streame fra f.eks. konferencer.

Men personligt beholder jeg mine Logitech Stream kameraer som i skrivende stund koster under 800 kr. per styk.

 

Pris og tilgængelighed

Mevo Start 3-Pak er tilgængelig nu på https://eu.mevo.com/ eller på Amazon med en vejledende pris på 1.149 EUR (8.655,- DKK). Mevo Multicam-appen kan downloades gratis på Apple App Store og Google Play Store. Mevo Start er også tilgængelig som enkeltpakke til en vejledende pris på 449 EUR (3.350,- DKK).

Specifikationer (Engelsk)

 • VIDEO: 1080p encoding in HVEC or H.264
 • LENS: 3.6mm lens with low distortion, 83.7 degree field of view
 • AUDIO
  • Internal: 3 MEMS mics with spatial processing
  • External: 3.5mm aux input, USB-C audio input, Via Mevo Mic App
 • CONNECTIVITY:  802.11ac MIMO Wi-Fi + dual antennas
 • POWER
  • Battery Up to 6 hours of battery life – Charging via USB-C cable
 • STREAMING PLATFORMS: Facebook Live, Youtube Live, Twitch, Twitter, Livestream, Vimeo, RTMP and NDI | HX
 • DIMENSIONS: 8.7 x 3.4 x 7.5cm
 • WEIGHT: 232g
 • MOUNTING: Built-in thread for mic/tripod stand
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.