Forside * Nyheder

Kammeradvokaten undersøgte, om man kunne stoppe betalinger til Radio Loud

-
Foto: Shutterstock.com

Kulturminister bad kammeradvokaten undersøge om det ville være lovligt at fortsætte med at udbetale støtte til Radio Loud der drives af Kulturradio Danmark.

Dette kom frem i et svar til Kulturudvalget i Folketinget, der blev offentliggjort i fredags. I svaret vurderer Kammeradvokaten, at der vil kunne være et erstatningsansvar, hvis man stopper støtten til Kulturradio Danmark.

 

Annonce:

Her er et uddrag af besvarelsen

Radio- og tv-nævnets godkendelse er sket i medfør af § 49 i bekendtgørelse nr. 719 af 9. juli 2019 om udbud af digital public service-radiokanal med fokus på kultur. Godkendelsen er givet på en række vilkår, herunder navnlig at vilkårene og tilsagnene i programtilladelsen fortsat og til fulde sikres overholdt, og at bl.a. Berlingske Media A/S indestår for, at samtlige forpligtelser i tilladelsen opfyldes til udløbet af tilladelsen.

Det er på den baggrund vores opfattelse, at overdragelsen af yderligere kapitalandele i Kulturradio Danmark A/S til Berlingske Media A/S ikke ændrer på mulighederne for at tilbagekalde programtilladelsen.

På tilsvarende vis vil et navneskifte for radiostationen til ”24syv” efter vores opfattelse ikke udvide muligheden for at tilbagekalde programtilladelsen. Vi fremhæver herved, at navneskiftet ikke ændrer på den juridiske person, som er tildelt programtilladelsen, og at Radio- og tv-nævnet i separat afgørelse af 12. november 2021 i øvrigt har taget navneændringen til efterretning, idet spørgsmålet om navn ikke er reguleret i programtilladelsen og ikke var en del af skønhedskriterierne i forbindelse med udbuddet. Derfor er der ikke lagt vægt herpå ved tildeling af tilladelsen, og der er derfor ikke tale om en ændring, der kræver nævnets forudgående godkendelse.

Radiokanalen Loud, som fra årsskiftet kommer til at hedde 24syv, har en sendetilladelse, der løber i fire år fra 1. april 2020. Det samlede tilskud over de fire år er 263,4 millioner kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.