Forside * Nyheder

Oppos nye foldbare presser Samsung på prisen

-

Oppo Find N kan foreløbig kun erhverves i Kina, men til gengæld koster den under 8.000 kroner derovre.

Det er nok stadig et ganske særligt folkefærd, der investerer i foldbare smartphones. Samsungs Galaxy Z Flip3 er nede i samme prisklasse som en iPhone, men dens foldbarhed handler jo også mest om at gøre noget i standardstørrelse mindre.

Hvis vi virkelig skal tale om fremtidsudsigterne for foldbare, så handler det vel mere om at kunne gøre noget i en smartphone-standardstørrelse endnu større. Og det er er nok det appellerende ved Galaxy Z Fold3 (selv om den måske ikke helt er i standardstørrelse, når den er foldet sammen).

Annonce:

Muligheden for at forvandle en smartphone til en tablet er det, som det førnævnte folkefærd betaler ekstra for. Z Fold3 kan nu erhverves fra omkring 12.500 kroner ifølge Pricerunner og er dermed faldet cirka 2.000 kroner fra dens vejledende udsalgspris. Men foldbare enheder i det format bliver nok ikke hvermandseje, før prisen kommer endnu længere ned.

Af samme grund ser det ud som om, Oppo vælger at presse Samsung på pris-konkurrenceparameteren. Firmaet, der i højere og højere grad bliver integreret med søsterfirmaet OnePlus, har netop annonceret Find N, der også er en foldbar smartphone, der kan blive til en tablet – for under 8.000 kroner (7.969 kroner for at være helt nøjagtig).

Foldbart prisfald på vej?

For at benytte sig af den fordelagtige pris – eller for at købe Find N overhovedet lige nu, skal den købes den i Kina, som foreløbig er det eneste marked, hvor den udkommer. Er man i Kina, kan den forudbestilles nu til levering 23. december.

Som Engadget skriver efter at have haft fingre i Find N, så minder dens format en smule mere om Microsofts Surface Duo 2 end om Galaxy Z Fold3. Der er bare tale om én stor 7,1” AMOLED-skærm indvendigt i stedet for to skærme som på Duo’en. Den har et skærmforhold på 9:8.4 og en opløsning på 1920×1792 pixels

På ydersiden sidder der en 5,49” AMOLED-skærm i en af smartphone-markedets standardformater, 9:18, og en opløsning på 988×1972 pixels. Indvendigt sidder der dog en ældre processor, ligesom der gjorde på de første udgaver af Galaxy Fold. I Oppo-tilfældet er det Snapdragon 888, der er et par generationer bagud i forhold til 888 plus og den nye 8 Gen 1. Det er nok med til at gøre prisen lavere.

Find N fås i konfigurationer med 8GB RAM/256GB lagerplads og 12GB RAM/256GB lagerplads. Den har et 4,500 mAh-batteri ombord, der kan oplades hurtigt med 33W på kabel og 15W via trådløs opladning. Den har også reverse charging med 10W.

Kameramæssigt sidder der en trippelkombination af et 50 megapixels hovedkamera, 16 megapixels ultravidvinkel-kamera og et 13-megapixels telefoto-kamera med 2x optisk zoom. På fronten er der et kamerahul, der giver plads til et selfie-kamera på 32 megapixel.

Uanset, at Find N kun kommer ud i Kina til at begynde med, har Oppo virkelig meldt sig ind i kampen om fans af de foldbare. Det vidner om, at de foldbare formentlig står foran et fald i prisen generelt set.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.