Forside * Featured

Vi spiller: Battlefield 2042

-

Vi har kigget nærmere på EAs seneste Battlefield spil. Velkommen til år 2042.

Battlefield 2042 har fået en del kritik mange steder, hvilket faktisk fik mig til at få lyst til at spille det. For er der noget om kritikken eller er det grebet ud af den blå luft??

Annonce:

Kigger man på de forskellige anmeldelser er der faktisk flere som egentlig har givet spillet ok bedømmelser til trods for nogle fejl her og der.

Til gengæld, snakkes der om at op mod halvdelen af den opbyggede fanbase er væk og hvis man kigger i fan-forums (eller blot lytter i chatten når man spiller) har man i fankredse kunne læse helt andre kritiske røster.

Nogle siger de hader det, at det kun er et halvfærdigt produkt og er blandt de værste Battlefield spil i serien.

I øvrigt er meget af den sidstnævnte kritik faldet i spillet, altså af spillere som sidder og spiller det spil, de åbenbart hader så meget!

 

 

Når man først starter spillet op kan det godt virke lidt halvbagt. Især mangler der i mine øjne en singleplayer historie.

Der er opbygget en stor fremtidsverden, som kunne være sjov at kaste sig over i singleplayer…men nej.

Kigger vi på kortene er de som altid i Battlefield store, måske endda større end før. Til gengæld virker de også tomme mange steder, hvilket man især bemærker til fods, hvor der kan være lange perioder med løb uden et menneske i miles omkreds.

Væk er også factions, leaderboards, scoreboards og K/D ratio (kill/Death ratio). Det sidste savner jeg bestemt ikke, da jeg altid ligger elendigt på de stats, men jeg kan se, hvorfor inkarnerede fans kan finde på at brokke sig, hvis statistikker er et vigtigt element for dem.

 

 

Til trods for manglende singleplayer, fejl flere steder og manglende “sande” Battlefield dyder, så er jeg alligevel vendt tilbage igen og igen.

For Battlefield 2042 kan noget andet, noget nyt. Jeg føler mig i endnu større grad end tidligere som en del af et stort slag.

Mine få achievements under en kamp fremhæves bagefter, så jeg føler, at jeg bidrager til teamet, i stedet for blot at vise, at jeg var den der blev nakket suverænt flest gange. Jeg kan lide holdfølelsen!

Om du kan lide Battlefield 2042 eller ej tør jeg ikke spå om. Spillet har bestemt sine fejl og mangler og man kan sagtens forstå argumenter for at kritisere spillet.

Men det har også en følelse af storhed over sig. Muligheden for at sætte egne spil op er uovertruffen og måden det får en som spiller til at føle sig som en vigtig del af kampene, er for mig værd at nævne.

Jeg har ikke spillet nok til at give en karakter og en dybere gennemgang her. Men jeg følte et behov for at fortælle, at Battlefield 2042 til trods for mangler og fejl, i min bog ikke helt fortjener al den hate det har fået.

For det gør noget nyt og formår på eksemplarisk maner at give dig følelse af at bidrage til dit team. Om det så er nok for dig, ja det ved kun du.

Du kan se en gameplayvideo fra spillet herunder.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.