Forside * Nyheder

Apple er igen verdens nr. 1 på smartphones

-

Apple vendte tilbage til førstepladsen på det globale smartphone-marked i fjerde kvartal sidste år.

I markedsanalysefirmaet Canalys’ seneste rapport over det globale smartphone-salg, så indtager Apple igen førstepladsen. Dette efter et stærkt salg af iPhone 13-serien.

Annonce:

For 4. kvartal 2021 havde Apple en andel på 22% af verdens samlede salg af smartphones. Dermed vippede de Samsung ned på 2. pladsen, som dog er lige i hælene med en 20% markedsandel.

Der er ikke mindst salget i Kina som trækker iPhone-salget op. Kineserne er vilde med Apple-produkterne, ikke mindst iPhone.

Dette må være ekstra hårdt for Samsung, for de har haft det svært på netop det kinesiske marked, og oplever nu at de kinesiske Android-telefoner er den koreanske elektronikproducents største konkurrenter.

Men 4. kvartal var også en sejr for Samsung, som også gik frem i forhold til året før, i et kvartal hvor de ikke har nogen store produktlanceringer indenfor smartphones.

I følge Canalys kunne Apples markedsandel have været endnu højere, hvis ikke de også blev ramt af den globale chipkrise og måtte nedjustere produktionen.

Efter Apple og Samsung følger Xiaomi, Oppo og Vivo på 4. kvartals top 5. I år ventes de kinesiske smartphone-producenter at øge deres markedsandel bl.a. med priskrig på nye markeder som Sydøstasien og Indien.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.