Forside * Featured

Blade Runner 2099: Ridley Scotts nye scifi-serie udvikles af Amazon

-
Foto: Shutterstock.com

Replikanterne er på vej til den lille skærm. Ridley Scott og Amazon udvikler Blade Runner-universet som en tv-serie.

Instruktør Ridley Scott teasede i efteråret, i et interview på BBC, at arbejdet med biblen, til en tv-serie i Blade Runner-universet, var færdig. Ved samme lejlighed fortalte han at arbejdet med en bibel til en Alien tv-serie var godt igang.

Biblerne er i denne forbindelse beskrivelser af univers, karakterer, udvikling, plot mv. Sådan en som f.eks. episode-forfatterne arbejder ud fra, når manuskripterne til de enkelte afsnit udarbejdes, eller scenograferne bruger når kulisser og special effects skal laves.

Annonce:

Blade Runner-serien bliver i 10 afsnit, og nu er det kommet frem at Ridley Scott udvikler serien sammen med Amazon. Det skriver Deadline.

Ridley Scott bliver selv executive producer på serien, som får navnet Blade Runner 2099. Serien vil følge op på filmen Blade Runner 2049, og som navnene indikerer så foregår serien 50 år senere.

Ved sin side har han Silka Luisa, som hovedforfatter og executive producer. Hun arbejder for tiden på en tv-serie til Apple, Shining Girls med Elisabeth Moss i front.

Projektet, som bliver den første Blade Runner live-action-serie, er under prioriteret udvikling hos Amazon Studios, som er i gang med at følge op på manuskriptet og har øje for potentielle produktionsdatoer. Man er i øjeblikket i gang med at finde forfattere.

Kilder fortæller til Deadline at Ridley Scott formentlig selv sætter sig i instruktørstolen, såfremt projektet gennemføres, og mon ikke det gør.

For Alcon Entertainment, som i 2011 erhvervede rettighederne til film, tv og supplerende franchise i Blade Runner-universet, er dedikeret indenfor sci-fi. De stod også bag den roste scifi-tv-serie The Expanse, som kan ses på Amazon Prime Video.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.