Forside * Featured

TEST: Beosound Explore trådløs højttaler når du er på farten

-

Tidligt sidste år lancerede Bang & Olufsen Beosound Explore, og på det tidspunkt fik vi ikke testede den lille ny højttaler – Nu er den kommet i nye farver og det var en god mulighed for recordere.dk at lave en test af den.

Den ultraportable mini-højttaler Beosound Explore er kommet i et par nye farver (Navy og Chestnut), og i den forbindelse har vi testet højttaleren, der dukkede op i foråret 2021.

De helt små portable Bluetooth højttalere, er ellers ikke noget vi vil teste, fordi de oftest skuffer på lyden. Men når nu det er dansk design og lyd, så ville vi da gerne se om Bang & Olufsen havde noget at byde ind med til markedet for de helt små højttalere, som let kan tages med i taske eller rygsæk uden at veje for meget, og stadig levere bedre lyd end din smartphone, computer eller tablet.

Annonce:

Vi har testet Beosound Explore og her er hvad vi synes

 

Udpakning og design

Beosound Explore kommer i en lille æske, der udover den lille højttaler indeholder et USB-A til USB-C opladningskabel og en karabinhage som du kan hænge den lille højttaler op med, eller vedhænge i dit tøj.

Højttaleren minder mest af at om en dåse, men en yderst elegant en af slagen. Til forskel for de fleste plastikhøjttalere, er Beosound Explore lavet i anodiseret aluminium, der gør at højttaleren føles yderst solidt bygget. Oven i det er der en stof-rem der matcher farven på højttaleren, som gør du kan bære den rundt, eller hænge den op i grene eller hvad du ellers har lyst til at hænge højttaleren op i.

 

USB-C port til opladning

Designet er yderst råt i sit udtryk men på en yderst elegant måde. På toppen af højttaleren finder du et betjeningspanel, der har knapper til at betjene højttaleren, og på siden er der en USB-C port til opladning af højttaleren.

Højttaleren er ikke særlig stor (81 B × 124 H × 81 D mm), og vejer 637 gram med karabinhagen monteret, så selvom den ikke er særlig stor, så er der alligevel gods i den lille svend.

For at leve op til sit navn Explore, har den en IP67-certificering, der gør at den kan tåle vand og støv, og tåle at ryge på en meters vand i op til 30 minutter.

 

B&O Beosound Explore fås i farverne Navy (blå), Chestnut (brun), Grey Mist (grå), Black Anthracite (sort) og Green (grøn), og farven vi testede den i var den nye Navy blå.

Men designet for en så lille højttaler er klart godkendt.

Tilslutning til højttaleren foregår via Bluetooth 5.2, og den forbinder let og hurtigt, og har du brug for at sætte lyd yderligere op, tilbyder B&O en app til både iOS og Android. Og har du mere end en Beoplay Explore kan du sætte dem op i stereopar.

 

B&O App

God og brugervenlig B&O App

B&O har efterhånden fået bygget et rigtigt godt økosystem op omkring deres Beoplay produkter, og du bruger den samme app som du bruger til hovedtelefoner og andre højttalere i Beoplay familien.

App’en er let og overskuelig, og det er let at ændre lydbilledet på den lille højttaler, hvis man ikke er tilfreds med den lyd den giver fra fabrikken.

 

Giver den lille dåse-højttaler så dåselyd ?

Det hurtige svar er nej. Ud fra størrelse giver Beoplay Play faktisk forbavsende god lyd. En af de ting jeg oftest savner i små højttalere, og også derfor jeg sjældent ønsker at anmelde dem er bas, og så plejer de små højttalere at være en temmelig flad lyd-fornemmelse.

Men den lille Explore højttaler giver faktisk en rigtig god lyd – Jeg blev helt overrasket da jeg tændte den med standard lyd, for normalt skal der hurtigt pilles ved lyden for at få tålelig lyd. Men Bang & Olufsen har ramt den ret godt i forhold til min lyd-preference. Dog måtte jeg skrue lidt op for bassen når jeg skulle høre dance-musik, men både det nye Marie Key album, Sade og Andreas Vollenweider lyder rigtigt godt med standardopsætningen fra Bang & Olufsen.

 

Inden i højttaleren har Bang & Olufsen fået plads til to 1,8″ fuldtoneenheder, der drives af 2 x 30 W klasse D forstærkere, der giver et elegant 360 graders lydbillede, og uanset hvor du sidder i forhold til højttaleren inden for nogle meters afstand lyder den godt.

Jeg har kun én højttaler at sammenligne den med og det er Sonos Roam, der er Sonos transportable, og der synes jeg de lyder meget ens. Dog synes jeg at dybden i Sonos Roam nok er lidt bedre, til gengæld er mellemtone og diskant lidt skarpere på Explore.

Men uanset, du går ikke galt i byen med lyden på Explore, hvis du vil have en højttaler du kan have med på farten, uden at du skal slæbe en kæmpe enhed med, og til campingvogn og ferier hvor du flytter dig meget ville jeg ikke tøve med at have den med. I et sommerhus eller i en stue ville jeg nok vælge en anden og større højttaler.

 

Bluetooth 5.2 og op til 27 timers batteritid.

Beosound Explore kommer med et 2.400 mAh batteri, der ifølge Bang & Olufsen giver op til 27 timers batteritid ved normal lydstyrke. Igennem hele testen hvor jeg har spillet med forskellig lydstyrke og givet den god kamp med bas til Radio Danz, fik jeg ikke presset batteriet i bund, og efter 4 dages test var den nede på 40%, og jeg har nok haft den tændt 3-4 timer om dagen i den periode. Så batteritiden er klart godkendt. Du kan med garanti spille hele dagen ved et besøg på stranden, og dem som ligger ved siden af dig løber nok tør for tålmodighed før højttaleren løber tør for strøm.

Højttaleren kommer med Bluetooth 5.2, og vi testede dækning og kunne sagtens gå 8-10 meter væk fra højttaleren uden at forbindelsen hakkede eller blev dårligere. Du kan som tidligere skrevet via app’en tilslutte to Explore højttalere i stereo-par, hvis du har lyst til det.

 

Konklusion – Så lille og alligevel imponerende stor lyd

Beoplay Explore har ændret mit syn på små højttalere. Nuvel – Det er ikke en Hi-Fi oplevelse, men hvis du gerne vil have en lille og elegant højttaler som er let at have med op farten, så er Beoplay Explore helt klart værd at tage et kig på.

Men hvis du alligevel er oppe omkring de 1.500,- så er der andre højttalere der byder sig ind – Men hvis du vil have Bang & Olufsen lyd så er Explorer absolut et interessant bekendskab.

 

Pris og levering

B&O Beosound Explore fås i farverne Navy (blå), Chestnut (brun), Grey Mist (grå), Black Anthracite (sort) og Green (grøn) , og koster vejledende 1.499,.-, men allerede er den set til lavere priser hos f.eks. Bilka og Føtex. Du kan se aktuel dagspris her.

B&O Beoplay Explore
Design
Lyd (ud fra størrelse)
Batteri
Funktioner
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Imponerende lyd ud fra størrelse
God batteritid
Vand og støvtæt
Minus
Har ikke rigtigt fundet noget
4.1
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.