Forside * Featured

EasyPark: Apcoa modtog penge for parkeringen

-

Apcoa tabte sag om P-afgift i Højesteret. Nu viser det sig at de faktisk modtog betaling

Højesteret gav en P-kunde medhold i, at der ikke skulle betales gebyrer for manglende betaling, fordi den anvendte app have sendt pengene til en naboparkering.

Annonce:

Se også: Højesteret: Slipper for P-afgift efter fejl i EasyPark app

En mand parkerede sin bil i juni 2018 i Aarhus, på en parkeringsplads bestyret af Apcoa Parking. Af skiltene på pladsen fremgik det at der kunne betales via EasyPark app.

Men det forslag app’en kom med viste sig at være en nærliggende P-plads, hvorfor betalingen endte dér istedet. Det fik Apcoa til at opkræve den manglende betaling med gebyrer oveni, sagen gik sin gang og endte i Højesteret som frifandt P-kunden. Han skulle ikke hverken betale gebyr eller P-afgift på ny.

Nu fortæller app-leverandøren EasyPark at pengene for parkering rigtigt nok blev registreret på en anden P-plads, men at den P-plads også blev drevet af Apcoa. P-selskabet havde altså fået penge for parkering, blot registreret forkert.

 

EasyPark: Apcoa modtog penge for parkeringen

“EasyPark anerkender selvfølgelig Højesterets afgørelse d. 17. februar 2022. Højesteret fremhæver nogle specielle omstændigheder i sagen: Dels et ønske om en advarsel ved brug af GPS i app’en, dels at de to p-områder, der er placeret tæt på hinanden, drives af samme operatør, Apcoa, som således havde fået betaling, men til det forkerte område”, fortæller EasyPark i en udmelding.

EasyPark har sidenhen forbedret deres app, så brugerne modtager advarsler når der benyttes GPS, og der er flere mulige P-pladser i området.

“EasyPark udviklede allerede i 2018 en funktion, der giver en advarsel ved brug af GPS til at vælge p-plads, hvis der er flere mulige p-områder i nærheden. Funktionen har været i appen i mere end tre år, og den blev yderligere forbedret i 2021. Derfor ville en lignende sag efter 2018 ikke falde ud på samme måde, da netop den manglende advarsel var en central del af begrundelsen for afgørelsen i Højesteret”, fortæller Bernd Reul, Country Director, Denmark, EasyPark Group.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.