Forside * Featured

Medieudspil: Streamingtjenester skal lægge 5% af omsætningen i kulturbidrag

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Regeringen vil have streamingtjenesterne til at bidrage til danske serier og film.

Din streamingtjeneste kan stige i pris. Regeringen fremlægger torsdag sit nye medieudspil, og her indgår en afgift på streamingtjenester. Det skriver DR.

Oplægget er at det skal koste streamingtjenesterne op til 5% af deres omsætning i Danmark. Det kaldes kulturbidrag, og pengene herfra skal gå til at finansiere danske tv-serier og film, øge produktionen af dansk kvalitetsindhold.

Annonce:

“Streamingtjenesterne fylder på en måde, der på sigt kan komme til at udfordre, at vi også i fremtiden har dansk indhold, der samler os som land. Hvis vi gerne vil have dansk film i verdensklasse og serier, der samler os, så er vi nødt til at slå ring om det og passe på det. Det skal de her streamingtjenester være med til at betale til”, fortæller kulturminister Ane Halsboe Jørgensen til DR.

Det er ambitionen af ordningen bliver en trappemodel, hvor de tjenester der selv investerer i dansk indhold får rabat på kulturbidraget.

“Det er en måde at sikre, at de allerstørste kræfter også er med til at bidrage med fem procent af deres omsætning, så vi også i fremtiden har penge til dansk film i verdensklasse”, slutter Ane Halsboe Jørgensen overfor DR.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.