Forside * Featured

Sådan kan Android Auto se ud i en nær fremtid

-
Den nye ‘Coolwalk’-testversion af Android Auto, fanget i gerningsøjeblikket (Foto: Reddit/RegionRat91)

Billeder er blevet lækket af en kommende designopdatering til Android Auto, der blandt andet låner en lille smule fra CarPlay.

Efterhånden som både udviklermiljøer og forskellige sprogversioner spreder sig over hele verden, kan det være svært for softwarefirmaer at holde sine testversioner indenfor murene i hovedkvarteret. Især når Reddit findes.

Reddit er ofte hjemsted for lækkede billeder og informationer omkring kommende versioner af ny software, der er i lukket betatest, eller måske i endnu tidligere testfaser. Derfra kommer disse hurtigt ud i diverse techmedier.

Annonce:

Sådan skete det f.eks. over weekenden, da Reddit-brugeren RegionRat91 lagde et nyt billede op af, hvad der kan være en kommende version af Android Auto. Det sidste skal forstås sådan, at der naturligvis er tale om Android Auto, men vi ved ikke, om denne version rent faktisk bliver sluppet fri på et tidspunkt.

(Foto: AndroidWorld.it)

Men hvis den gør, afslører billedet en række nyheder, der formentlig både vil begejstre og skuffe. Først og fremmest bliver der angiveligt mulighed for at have flere felter åbne på skærmen på én gang, lidt i stil med Apples CarPlay. Disse skulle blandt andet kunne aktiveres ved at holde Home screen-knappen i nederste venstre hjørne nede.

Casting og SMS-svar

I bunden af skærmen vil faste brugere af Android Auto også bemærke, at ikonerne, der angiver mobildækning, batterilevetid og uret er flyttet fra øverste til nederste højre hjørne. RegionRat91 fortæller også i Reddit-tråden omkring det lækkede billede, at man kan caste telefonens skærm til bilens skærm med den nye Android Auto-version, men copyrightet materiale virker dog ikke. Så nul Netflix på bilskærmen, for eksempel.

RegionRat91 er dog ikke den eneste kilde til nye Android Auto-billeder, der dukkede op i weekenden. Det italienske website AndroidWorld.it har også fået fingre i en testudgave af den nye version af Android Auto, der angiveligt har kodenavnet ’Coolwalk’. Sitets billeder viser ligesom Reddit-billedet en mulighed for at dele skærmen op.

(Foto: AndroidWorld.it)

Men derudover har AndroidWorld.it også fundet en ny funktion, der giver brugeren mulighed for at besvare opkald med en SMS, ganske som man kan, når man ikke kører bil. Den funktion kan ses ovenfor, med SMS-knappen yderst til højre.

(Foto: AndroidWorld.it)

Som man også kan se på billedet herover, omfatter muligheden for at dele skærmen op i flere felter også, at man kan have opkaldsvinduet på den ene side og navigationskortet på den and side. Og det kan jo være ganske praktisk. Men som nævnt har vi endnu ikke nogle indikationer af, om ’Coolwalk’ bliver til en officiel Android Auto-version en dag…og i givet fald hvornår.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.