Forside * Featured

Proshop varsler priskrig

-
Proshops automatiske lager. Foto: elementlogic.dk

Proshop går mod strømmen og varsler prisfald

I denne tid hvor inflationen er høj og butikkerne nærmest står i kø for at sætte priserne op, så varsler den store onlinebutik Proshop at de vil gå den modsatte vej. Det skriver Finans.

Se også: Power varsler prisstigninger, men afventer Elgiganten

Annonce:

Dermed kan der være en regulær priskrig på vej indenfor IT- og forbrugerelektronik herhjemme.

Der bliver ikke tale om enkelte weekend-tilbud el.lign. Selskabet planlægger at lade prisen falde på store dele af sortimentet.

 

Kunstigt høje priser

Poul Thyregod, direktør for Proshop, fortæller at priserne lige nu er kunstigt høje. Det skyldes et marked presset af dyrere transport, dyrere el mv. I det marked har flere butikker set sit snit til at tage mere for varerne og det har skabt en boble.

“Der er kommet en boble i markedet, hvor alle med respekt for sig selv har udnyttet muligheden for at sætte prisen op. Men mange producenter har været grove og udelukkende hævet priserne, fordi de kan. Det forventer jeg, vender nu, og jeg ser bestemt ikke de stigende priser som en permanent tilstand i markedet”, fortæller Poul Thyregod til Finans.

Han vil dog ikke sætte procenter på hvor meget priserne sænkes. Jo, de 2% som blev lagt oveni grundet corona fjernes. Men hvor meget priserne ændres derudover vil han ikke sætte konkrete tal på.

 

Forventer priskrig

Men det må være et prisfald der kan mærkes. For han forventer at der bliver priskrig, og er klar til kamp.

“Vi forventer, at konkurrencen bliver hårdere i år. Danskerne bliver mere prisbevidste, når bl.a. elprisen stiger så voldsomt, som den gør i øjeblikket. Vores branche er gode til at bekrige hinanden, og derfor forventer jeg, at priserne falder i år. Vi er klar og har allerede justeret vores avance en smule ned for at gå i krigsberedskab”, slutter Poul Thyregod overfor Finans.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.