Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Sivga P-ll hovedtelefoner – kinesisk luksus

-

Kinesisk luksus med problemer..


HIFI REVIEW

Produkt: Sivga Audio PII / Sivga Planar ll

Annonce:

Type: HIFI Hovedtelefon

land: Kina

Pris: Set til DKK 3.499.-

Distributør: AV-industry (anviser nærmeste forhandler)


Hvem er Sivga?

Dongguan Sivga Electronic Technology Co., Ltd., er en kinesisk producent etableret i 2016,  Firmaet fokuserer på innovation og produktion af avancerede hovedtelefoner.  Firmaet har også “sub-brands” som  Sendy Audio der OGSÅ laver hovedtelefoner, hvilket virker som en lidt mærkelig “multi-brand” strategi, hvor de enkelte brands har de samme værdier.. 

Din anmelder har fået et sæt af Sigva`s P-ll “over-ear” hovedtelefoner i hånden.  P står for “Planar” der henviser til hovedtelefonens åbne konstruktion med magnetiske Planar drivere der kommer med en dansk pris på ca. 3.500 kroner incl 25% skat til staten. 

Sivga P-ll virker dog som en hovedtelefon, der hører til i dobbelt så dyr prisklasse at dømme ud fra de utroligt lækre materialer, som f.eks håndforarbejdet valnøddetræ, kvalitets læder, metal, kvalitets kabel, en medfølgende fin transporttaske m.m.

Sivga P-2 virker dog som en hovedtelefon, der hører til i dobbelt så dyr prisklasse at dømme ud fra de utroligt lækre materialer”

Der lægges håndværksmæssig kærlighed i fremstillingen af Sivga hovedtelefonerne. Det mærkes og ses!

Det hele er bare afsindigt lækkert at røre ved. 

Tung sag

P-ll vejer 420 gram, der primært skal tilskrives Planar magnetic driverne.   Heldigvis, sidder de fremragende med lækre, bløde ørepuder og et headband der passer fint på mit store, buttede ansigt.   Den fine “montage” på hovedet, betyder ganske enkelt at jeg ikke mærker vægten. 

de sidder fremragende med lækre, bløde ørepuder og et headband der passer fint på mit store, buttede ansigt

Design:

Der er bare noget over nænsomt håndforarbejdede naturmaterialer.  Valnøddetræ der er slebet til perfektion føles bare dejligt i hånden.  Alt på hovedtelefonen, selv de små skruer er designet fremstillet af Sivga fabrikken selv.   Det eneste som den OCD ramte vil kunne pege på, er at den metalgrill der beskytter driveren ikke er spejlet, således at de lille Sivga logo sidder samme sted på hver side af hovedet. Her har man altså sparet, men det er også det eneste sted jeg kan finde noget der ikke er 100% gennemført i designet og materialevalg. 

Ejer-nydelsen og praktikalitet med den fine beskyttelsestaske er altså helt i top, og gør mig ekstra spændt på lydoplevelsen! 

Alt på hovedtelefonen, selv de små skruer er designet fremstillet af Sivga fabrikken selv.”

Hvor er ¼” jackstikket?

Der medfølger et aftageligt kabel på 1.6 meter, der ender i 4.4 mm pentaconn balanceret tilslutning.   Dette er et sjovt valg, da vi typisk kun finder denne type connector på high-end hovedtelefon forstærkere. Som f.eks den IFI Diablo jeg testede her.  Hertil et adapterkabel på 20 cm der forvandler denne 4.4 mm balancerede forbindelse til et mini-jack, der vil kunne gå direkte i en telefon med mini-jack.   Apple brugere vil derfor skulle have endnu en adapter til telefonen fra lightning til minijack.. hvis man vil benytte disse hovedtelefoner direkte, og det samme gælder for alle der skal bruge et ¼” standard jackstik til stereoanlægget.   Denne adapter følger til min store undren ikke med. selvom dette klart er en hovedtelefon man vil bruge mest i hjemmet, p.g.a vægten og det åbne design.   Bizart nok, lader det heller ikke til at man kan købe en adapter på firmaets website.  Iflg. distributøren skulle dette være under opsejling, ligesom det også er muligt at købe kabler fra andre producenter. 

Det medfølgende kabel ender i et 4.4mm balanceret pentaconn type jack, og kræver derfor adapter til langt de fleste brugsscenarier. hmnn..

Lyd oplevelsen:

(Find alle tracks der nævnes i testen i playlisten her)

Evalueringen af Sivga P-ll foregår tilsluttet til en Sennheiser HDV-820 hovedtelefon forstærker, forbundet via USB til en Macbook Pro der kører Roon som afspiller.  

Opstillingen giver mig mulighed for nemt at sammenligne forskellige hovedtelefoner, tilsluttet med den bedste signaltype de nu tilbyder.   Som sammenlignings reference har jeg lånt et sæt Sennheiser HD650 , der med en pris på 3.485 kr koster næsten det samme som Sivga P-ll.  

Det afsløres straks at P-ll er en ret effektiv hovedtelefon, der vil være nem at drive for telefoner, laptops og lignende. 

Efter første lyt står det klart at Sivga P-ll har en udmærket balance.  Bassen er rimelig neutral, måske til lidt lette side i sammenligning med de mest bastante lukkede hovedtelefoner.  Der er god detaljering i den øvre bas, hvor overtonerne i bassen opleves med god definition på f.eks Shelby Lynne “Just a little lovin`  

Der er god detaljering i den øvre bas, hvor overtonerne i bassen opleves med god definition”

De har heller ikke problemer med at levere stort bas tryk når det kræves.  På “tortur” tracks som James Blake “Limit to your love”, Wale/Megan thee stallion “Pole dancer”, Opeth “Credence” og lignende gengives der med autoritet og intention i bassen og uden mislyde. 

Længere op i registeret begynder problemerne.   Jeg fornemmer efter bare 30 minutters lytning stor lyttetræthed, der så vidt jeg kan bedømme introduceres af en mystisk resonans i mellemtoneområdet, der har karakter af en lille trækasse.   På passenger “a change is gonna come” er det meget tydeligt, at den tørre vokal der er sat i et lille rum, får en ekstra “halo” af cigarkasse omkring sig.   Når man starter og stopper afspilningen, hænger der også nærmest en lille efterklang i hovedtelefonen i mellemtoneområdet.   

Forestil dig resonansen hvis du taler ind i hullet på en (mindre) guitar. Det er lidt sådan at farvningen i P-ll hovedtelefonen opleves hos din anmelder.

Jeg har ingen anelse om, det er et resultat af Sivga`s brug af valnøddetræ til kamrene, eller noget helt andet, men det introducerer altså den værste form for lyttetræthed, da det er noget hjernen hele tiden må kæmpe med at “dekode” uanset om man har “trænede ører” eller ej.   For den almindelige lytter, vil man måske ikke kunne sætte fingeren på problemet, men vil formegentlig bare opleve mindre lyst til at høre musik og det er jo slemt nok i sig selv 🙂 

Et skift til Sennheiser HD650 på samme udstyr, – bekræfter straks oplevelsen ved at afsløre en neutralitet der giver hjernen ro lige med det samme.  Stemmer lyder mere afslappede og naturlige, anslag lyder mere kontrollerede (uden den her farvende “resonans”), – men også i de højeste frekvenser oplever jeg en væsentlig mere “smooth” opløsning hvor P-ll i direkte sammenligning virker hårdere, mere “kantede” og mindre detaljerede i toppen.  Altså lidt mere “rock n`roll”. 

Bred, åben soundstage

De åbne planar drivere giver dog P-ll en bredde i lydbilledet.  På Eva Cassidy “Stormy Monday” bemærker jeg en klart større soundstage på Sivga P-ll i forhold til HD650.   Det gør sig også gældende på den udødelige Nina Simone klassiker “ My baby just cares for me” hvor vokalen næsten forsvinder ud af hovedet, men desværre svæver i sin egen lille “cigar resonanskasse.” 

På den forrygende 2L indspilning af det norske pigekor Cantus performance med Frode Fjellheim “kyrie”, der kan sende enhver højttaler og hovedtelefon til tælling, kan det ikke bortforklares at Sivga P-ll vitterligt har et problem med tonaliteten.  Vokalerne “ringer” distraherende og klatter sammen, mens hjernen fortvivlet kæmper med at forstå hvad det er der rammer trommehinden.   Skift til HD650 og jeg oplever straks en større separation og naturlighed i stemmerne der er så vigtig for afslappet musik nydelse.  Hovedtelefonen forsvinder ganske enkelt mere og efterlader mere musik tilbage som det bør være i denne prisklasse.       

hjernen kæmper fortvivlet med at forstå hvad det er der rammer trommehinden.”

Der er måske noget galt? – vi prøver et andet eksemplar!

Efter lyttetesten beder jeg distributøren om at sende et andet sæt P-ll hovedtelefoner, så vi kan tjekke om der måske er noget galt med det fremsendte eksemplar.

“en hurtig test kan jeg konstatere, at der forskel på graden af fænomenet, der er væsentlig mindre på sæt nummer 2.”

I en hurtig test kan jeg konstatere, at der forskel på graden af fænomenet, der er væsentlig mindre på sæt nummer 2.  Ved samme lejlighed lytter jeg til begge Sandy modellerne (i hhv 6.000 og 13.000 prisklassen)  fra samme koncern, og kan konstatere at det altså IKKE er et problem i alle koncernens hovedtelefoner der er skåret over samme koncept med Planar drivere.  Kun på P-ll.   Jeg kan ikke undgå at tænke, at forskellen i måske handler om at produkterne er håndlavet, og at der derfor kan være større tolerance i kamrene?  Dette er naturligvis helt spekulativt fra min side.

Konklusion:

Sivga P-ll er en hamrende lækker hovedtelefon visuelt set , hvor den stikker ud fra mængden med sin omhyggelige og smagfulde forarbejdning, der ikke lader noget tilbage at ønske fra de bedste i klassen.  Bæretasken synes jeg ligeledes er et klart hit, der muliggør at man fint kan tage de lækre hørebøffer med, perfekt beskyttet hvor end man går hen.    Den lidt høje vægt kan måske være et problem for nogen i længden, hvis man ellers har dem på længe nok til at opleve det, – for lydmæssigt skæmmes den af for mig af en så graverende begynderfejl, som jeg kun kan tolke som et hovedtelefon firma ikke har været helt nok opmærksom igennem lyttetests eller kvalitetssikring af denne model.

Uanset hvad, så tror jeg at det for alle der trækker vejret og tillader sig selv at føle musikken ind i knoglerne,-  at det vil være tydeligt at man ikke har lyttet længe nok hos Sivga til P-ll modellen inden denne hovedtelefon blev sat i produktion.  Det skræmmer lidt,  da dette er deres foreløbige top model blandt Sivga produkterne.   

Det skræmmer lidt,  da dette er deres foreløbige top model blandt Sivga produkterne.”

Med så mange gode hovedtelefoner i prisklassen har Sivga ganske enkelt glemt at sætte musikken forrest, og den slags – kræver altså en afklapsning, der hermed kærligt gives.  Jeg ser dog frem til at lytte til andre af koncernens produkter, hvor jeg allerede er temmelig imponeret over deres Sandy Audio “Peacock” der viser med al tydelighed at de kan hvis de vil.  P-ll modellen kræver vist en P-lll opfølgning. 

Husk at prøve selv!

Som altid, kan intet review erstatte at lytte selv i en længere periode med din eget musik og udstyr. 


Mere info:

Distributør: AV-industry (anviser også nærmeste forhandler)

Producent: Sivga Audio

Lytteholdets playliste


Morten Stjernholm er inkarneret film & musik elsker, og har 30 års erfaring fra den professionelle audio/video industri, både på den skabende og den tekniske side.  Yderligere er han stifter eller medstifter af flere virksomheder i den professionelle AV branche, og arbejder i dag som uafhængig rådgivende konsulent og “youtuber” med kanalen “Stjernholm Reviews”.

På recordere.dk anmelder han især det tungere HIFI og surround. Hans grundfilosofi er,  at hvis det lyder rigtigt, så ER det rigtigt.

Mortens forskellige lyd-eventyr kan også følges sjatvis på instagram profilen stjernholmreviews 

Denne artikel er en del af serien: HIFI Hovedtelefoner

Denne artikel er en del af serien: Hovedtelefoner

Sivga P-ll hovedtelefon

5
Stjernholm Review Points 5.0

Plus

  • Meget lækker kvalitet!
  • Rigtig god transporttaske
  • Sans for detaljer

Minus

  • Lyttetræthed
  • Farvning især i oplevet i mellemtonen
  • Lidt hård top
Annonce:
Forrige artikelSådan kan Android Auto se ud i en nær fremtid
Næste artikelPakkebud stjal mobiltelefoner i stor stil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.