Forside * Nyheder

Sådan ser Sonys kommende VR-headset ud

-

Sony Interactive Entertainment har løftet sløret for PS VR2s design, men det er stadig småt med tekniske detaljer med mere.

”Som du kan se, designet af PS VR2s headset et udseende, der ligner PS VR2 Sense Controlleren, og som er inspireret af kugleformen. Dette skal repræsentere den 360-graders fornemmelse, som spillerne får, når de træder ind i en virtuel verden”.

Sådan skriver Hideaki Nishino, der er Senior Vice President, Platform Experience for Sony Interactive Entertainment på Sonys PlayStation-blog. Anledningen er, som man nok kan regne ud, at Sony har afsløret det officielle, færdige design for deres kommende VR-headset.

Annonce:

Således ved vi nu, at det nye headset officielt hedder PS VR2, og fortsætter den stilrene linje, som Sony allerede anlagde med firmaets første VR-headset. Som Nishino skriver, er der dog mere sammenhæng mellem designet af controllerne og headsettet.

Ud over kugle-inspirationen har designerne også hentet inspiration fra PS5-konsollens design. Det fortæller Yujin Morisawa, der er Senior Art Director hos Sony Interactive Entertainment. Dette kan man især se på en ny feature, som mange brugere sikkert bliver glade for.

Mere luft, mindre sved

”Da jeg begyndte at designe PS VR2, var noget af det første, jeg fokuserede på, et nyt luftaftræk, der kan slippe luften ud fra headsettet, lidt ligesom de aftræk på PS5, der hjælper med luftgennemstrømningen”, fortæller Morisawa på bloggen.

Ud over det PS5-inspirerede aftræk er der kommet en ny drejeknap til indstilling af linserne. Samtidig er headsettet ifølge blogindlægget blevet en smule lettere og mere egonomisk med flere indstillingsmuligheder på remme med mere.

I januar bekræftede Sony mange af de rygter, der var gået forud, om at headsettet ville have 4K HDR-skærme ombord, kamerasensorer til tracking af både dine bevægelser og controllerne, samt tracking af øjnene, så man ikke længere behøver dreje hele hovedet for at kigge i en bestemt retning. Dertil kommer en hel række nye feedback-features og et nyt sensor-system.

Det eneste vi ikke ved, er hvad det nye headset kommer til at koste, og hvornår, det bliver tilgængeligt. Tidligere rygter har skudt på at headsettet først bliver klar til julesalget i år, men omvendt ser det ud som om, Sony er ret langt fremme med såvel controllere som headset.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.